DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Red Bull műremeknek tartja a Honda motorját

Sosem szereltek még olyan kifinomult szerkezetet Red Bull hátuljába, mint amilyen a Honda idei F1-es erőforrása – állítja Christian Horner, aki egy svájci órához hasonlította a japán technikát.

Nem győzi dicsérni a Formula-1-es Red Bull csapatfőnöke az alakulat új motorpartnerét, a Hondát. Christian Horner állítása szerint a japánokénál átgondoltabban szerelt erőforrással még sosem volt dolga a csapat mérnökeinek, ennek köszönhető pedig hihetetlenül szorosra építhették az RB15 motorterét

 verstappen-teszt-barcelona-2019-2



„Összességében az erő az egyik legfontosabb tényező, de azt kell mondjam, hogy eddig valószínűleg ez az erőforrás illeszkedett legjobban a karosszériánkba. Annyira kompakt, felér egy műremekkel – mintha egy svájci órát szereltünk volna be az autó hátuljába. Nagyszerű munkát végzett az egész mérnökcsapat, beleértve a Hondát is” – nyilatkozta a csapatfőnök az előszezoni teszt első napján Barcelonában.

Horner egy igazi szövetségként írta le a márka japánokkal való együttműködését, amelyhez foghatót tizenkét éves fennállásuk óta még nem tapasztaltak. „Eddig minden lenyűgözött, amit láttam. Ez az első alkalom a gyár történetében, hogy négy komplett motorral dolgozzon, ilyen eddig még nem történt” – vette számításba a Toro Rosso F1-ben eltöltött éveit is.

verstappen-teszt-barcelona-2019-3

A Toro Rosso tavalyi, első Hondás évét nézve Hornerék idén számíthatnak egy-két extra motorcserére, ám a Red Bull a renault-s évek során ezt már megszokhatta, így Horner szerint egyszerűen csak jól kell tudniuk időzíteni. „Tavaly, azt hiszem Oroszországban láthattuk, hogy Max [Verstappen] a hatodik körre visszakapaszkodott a top ötbe, szóval ha jól időzítünk, és ez a fejlesztéseket is elősegíti, akkor így tompíthatjuk a fájdalmat. A téli időszakuk azonban jól sikerült, egyértelmű, hogy faragtak a hátrányukon” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: