DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz nem érez nyomást Alonso utódjaként

Sokak szerint nem lesz könnyű dolga Carlos Sainznak, mivel a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót kell pótolnia a McLarennél. A fiatalabbik spanyol mégsem aggódik a szituáció miatt.

A wokingi alakulat autója messze volt az élmezőnytől az utóbbi években, és ha nem történt valami hatalmas változás a tél alatt, Carlos Sainznak valószínűleg nem a dobogóért vagy az első helyezésekért kell majd harcolnia 2019-ben.

Talán emiatt is nyugodtabb Sainz a szezon előtt: „Nem érzek nyomást. Idén nem fogunk a bajnoki címért harcolni, és Fernando talán vissza is térhet egy nap. Türelmes vagyok a győzelmet illetően, nem kell most azonnal nyernem. Még mindig csak 24 éves vagyok, így lazán vehetem a dolgot. A csapaton belül azért nagy lehet a nyomás, de részese akarok lenni ennek a javuló és újjáépítő tervnek.”

sainz-nem-erez-nyomast-alonso-miatt



„Rendkívül tisztelem Fernando eredményeit és munkáját, de nem érzek nyomást, mert én váltottam le őt. Ő Fernando Alonso, én pedig Carlos Sainz vagyok.”

Carlos Sainz már régebben is hangsúlyozta, milyen jó a viszonya a kétszeres világbajnokkal, akivel a szezont követő teszten is találkozott: „Beszéltem vele az Abu Dhabi tesztet követően, néhány dolgot megvitattunk az autóról, amikről úgy gondoltam, hogy össze lehet hasonlítani a Renault-val. A barátom, így majd tartjuk a kapcsolatot, néha rallyzunk és gokartozunk. Jó a kapcsolatunk ilyen szempontból is.”

A következő héten megkezdődnek a téli tesztek, így Carlos Sainz is megtapasztalhatja, milyen a McLaren pilótájának lenni: „Amíg nem próbáltam ki az autót, nehéz lesz bármit is mondani, így várnunk kell. Alig várom, hogy vezethessem hétfőn, és megtapasztalhassam róla az első benyomásaimat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: