DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: A Honda több problémával küszködik

Valami ezt súgja Daniel Ricciardónak, aki a Renault-hoz szerződött 2019-re, és azt is elmondta, miért más, és miért jobb már most a francia gárdánál lenni, mint előtte a Red Bullnál.

Az energiaitalos alakulat mégis egy négyszeres világbajnok csapat, ami Sebastian Vettel-lel négy világbajnoki címet szerzett zsinórban 2010 és 2013 között. A hibrid-éra óta nem találja magát a Red Bull, főleg a Renault erőforrásának a hátránya miatt visszaszorultak a Mercedes és a Ferrari mögé, és csak a nekik fekvő pályákon tudtak jól szerepelni.

Kérdés, hogyan alakul ez majd a Hondával, de a győzelmi kényszer még mindig ott van a csapatban, ezért Daniel Ricciardo úgy véli, jól döntött, amikor a Renault-hoz igazolt, mivel ez a teher már lehullhat a válláról: „Minél többet gondolkodok ezen, annál kevesebb kockázatot látok itt (a Renault-nál) a Red Bullhoz képest.”

 ricciardo-a-honda-tobb-gonddal-kuzd



„Náluk mindig a régi sikerekhez méri magát az ember, ennek pedig az a veszélye, hogy csalódottá válhat. Az a benyomásom, hogy kudarc miatti nyomás akkor nagyobb volt, minthogy most ide igazoltam, és megkockáztattam, hogy nem biztos a győzelem” – magyarázta az új helyzetet az ausztrál.

A franciák új szerzeménye pozitívan látja a jövőt, és a japán gyártóról is jósolt valamit: „A Renault még nem jár ott, ahol szeretne. A csapat felzárkózott (2014 óta) és valószínűleg lesznek még hibák, de úgy érzem, hogy ezeket fokozatosan meg lehet majd szüntetni. Valami azt súgja nekem, hogy a Hondának több problémát kell majd orvosolnia.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: