DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Rosberg: Vettel nem engedheti meg magának ezt a luxust

A 2016-os világbajnok úgy gondolja, Sebastian Vettel nem engedheti meg magának, hogy még egy, a tavalyihoz hasonló szezont produkáljon, mivel Leclerc könnyedén profitálhat a hibáiból.

Ebben az évtizedben Sebastian Vettel nem nagyon volt hozzászokva, hogy csapattársa ellen is versenyeznie kell, hiszen a Red Bullnál Mark Webber, a Ferrarinál pedig Kimi Raikkönen szerepében mindig megvolt a maga „hátvédje”. Egyedül talán a 2014-es szezon jelent ez alól kivételt, mikor Daniel Ricciardo legyőzte őt.

Nico Rosberg szerint azonban könnyen alakulhat hasonlóan 2019 is Vettel számára, mivel a Saubertől érkező Charles Leclerc komoly veszélyt jelent rá nézve: „Az, hogy Leclerc a Ferrarihoz ment, rendkívül érdekfeszítő, mivel ő gyors – nagyon-nagyon gyors.

Leclerc nem fog kegyelmezni Vettelnek


„Megvan minden eszköze ahhoz, hogy világbajnok legyen és Sebastiannal szemben is, aki mögött mindig volt eddig egy másodikszámú pilóta, de ennek ezzel vége” – mondta Rosberg a Marcának, noha a Ferrari eleinte Vettelt fogja támogatni.

„Sebastian nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy még egy olyan szezont teljesítsen, mint a tavalyi. Máskülönben le fogja őt győzni a csapattársa. Most már teljesítenie kell, ami nagyon jó móka lesz. Azt is érdekes lesz látni, hogy a Ferrari miként kezeli majd ezt a helyzetet. Mindig is volt egy első –és egy másodikszámú pilótájuk az elmúlt 11 évben. Utoljára talán Kimi és Felipe idejében nem volt ez így. Kíváncsian várom ezt az egészet, és hogy mennyire fogják tisztelni Leclerc-t. Jó szórakozás lesz!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: