DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A föld alól bújt elő a Ferrari SF90

Érzelemdús videók, látványos fényjáték és egy nem mindennapi trükk után megmutatta magát Sebastian Vettel és Charles Leclerc 2019-es munkaeszköze: itt az új Ferrari!

Miután csütörtökön a Fioranóban bejáratást tartó Alfa Romeóról is kikerültek képek, a Ferrari maradt az utolsó alakulat, amely még semmilyen formában nem mutatta meg magát és autóját a nyilvánosságnak 2019-ben. A pénteken 10:45-ös kezdéssel az istálló maranellói bázisán megtartott bemutatón azonban ez is megtörtént, a négyszeres bajnok Sebastian Vettel és az újonnan érkezett Charles Leclerc lerántották a leplet az SF90 névre keresztelt modellről. Az autó neve annak állít emléket, hogy Enzo Ferrari 90 évvel ezelőtt, 1929-ben alapította meg a mára legendássá vált olasz márkát.

A rendezvényt a Ferrari ügyvezető igazgatója, Louis Camilleri beszéde nyitotta meg, aki említést tett a csapatot a tél folyamán elhagyó két kulcsszereplőről, a csapatvezető Maurizio Arrivabenéről és az Alfa Romeóhoz távozó Kimi Raikkönenről, hozzátéve, hogy távozásuk dacára örökre a Ferrari családjának tagjai maradnak.

A beszédet követően egy pár perces videót játszottak, ami végigvette a Ferrari autósporttörténetének kulcspillanatait. Tovább nyújtva az izgatott várakozást azok számára, akik nem látták a bemutató előtt kiszivárgott képeket az autóról, még az új csapatfőnök, Mattia Binotto is beszélt a tavalyi szezonról, majd a rajongókról is következett egy bejátszás. Végül látványos show-elemek körítésében a színpad alól emelkedett fel az új autó, megmutatva idomait a világnak.

52725417_393597687871954_6177575337283551232_n



Vettel négy bajnoki cím után a Ferrarinál négy kudarcokkal teli évet húzott le, noha az elmúlt két szezon jelentős részében már komoly fenyegetést jelentett a Mercedesre. Jelenleg érvényben lévő szerződése 2020-ig tartja őt a csapatnál, ahol viszont most először nem Raikkönen lesz a társa, akit 2015 óta különösebb nehézségek nélkül maga mögé tudott utasítani a bajnoki összetettben.

A 21 éves Charles Leclerc tavaly a Sauberrel debütált az F1-ben, és már akkor is sikerült észrevetetnie magát erős eredményeivel, igazán viszont idén fog tudni berobbanni a köztudatba. Már önmagában az is sokatmondó, hogy a Ferrari ilyen fiatalon és egyetlen év Formula-1-es tapasztalat után bizalmat szavazott neki. A monacói ugyan 2016 óta a Ferrari nevelőprogramjának tagja, mégis hosszú évtizedeken át tartott tradíciót tört meg a csapat azzal, hogy egy ennyire zöldfülű pilótát ültet be az autójába a szezonra. A nyilvánosság azonban máris abban bízik, hogy Leclerc nagyobb kihívás elé állíthatja Vettelt, mint finn elődje.

Egy Ferrari a színnel való variálásra nem sok lehetőséget kínál, az autó hátulján mindenesetre feketére, sötétszürkére változott a tavaly még fehér rész a Mission Winnow logójával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: