DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc: Vettel nem nyomást, hanem lehetőséget jelent

A Ferrari-pilóták az új autó bemutatóján beszéltek a 2019-es szezonhoz fűződő reményeikről: Vettel izgatottan várja, hogy vezethesse az SF90-et, Leclerc pedig főként tanulni szeretne a négyszeres világbajnoktól.

Péntek délelőtt Maranellóban is lehullt a lepel az új Ferrariról, aminek a téli szünet során eszközölt újításairól és fejlesztéseiről elsőként az új csapatfőnök, Mattia Binotto árult el részleteket. Binotto mellett az ötödik ferraris szezonja előtt álló Sebastian Vettel és új csapattársa, Charles Leclerc is megosztotta első benyomásait az SF90-ről, és elmondták azt is, milyen reményekkel várják az előttük álló idényt.

„Hihetetlen látni, ahogy végre minden összeállt, hiszen a tél folyamán végigkövethettük, ahogy az egyes apró darabok elkészülnek, de az, hogy most először egyben láthatom az autót nagyon izgatottá tesz, és már alig várom, hogy vezethessem. Úgy vélem, a csapat a helyes irányba tart és reméljük, tovább tudunk fejlődni” – mondta Vettel, aki szerint az, hogy Binotto lépett a korábbi csapatfőnök, Maurizio Arrivabene helyére nem jelent különösebb változást számára, hiszen, mint mondta, már az elmúlt öt évben is osztoztak a közös munkán.

„Nyilván Mattia számára új lesz ez a feladat, de már nagyon, nagyon hosszú ideje tagja a csapatnak, régebb óta, mint a jelenlévők többsége. Az idei évtől másként fogunk együttműködni, mint a korábbi években, de én már nagyon várom.”



Charles Leclerc, aki tavaly a Sauber istálló pilótájaként mutatkozott be a Formula-1-ben, elmondta, hatalmas álma vált valóra azzal, hogy csatlakozhatott a Ferrarihoz. „Rendkívül izgatott vagyok emiatt az új kaland miatt, hiszen ez volt a gyerekkori álmom. Az elmúlt években a Ferrari-akadémia részeként nagyon sokat fejlődtem versenyzőként, és azért dolgoztam, hogy egyszer én ülhessek ebben az autóban. Az, hogy most ez valóban megtörténik nagyon büszkévé tesz" – nyilatkozta a 21 éves pilóta, aki nem nyomásként, hanem lehetőségként szeretné megélni azt, hogy egy négyszeres világbajnok a csapattársa.

„Nem vagyok ideges emiatt, inkább egy lehetőséget látok arra, hogy egy olyan bajnoktól tanulhassak, mint Sebastian. A célunk az, hogy együtt dolgozzunk, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű szezonunk lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: