DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Ferrari kezdetben Vettelt segíti majd

Sokan kíváncsiak, hogyan fog alakulni Sebastian Vettel és Charles Leclerc viszonya a Ferrarinál. Lehetséges, hogy a fiatal pilótának első szezonjában a német világbajnokot kell segítenie.

Az elmúlt évek nyugodalmasan teltek a Ferrarinál. Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen ugyanis remekül kijöttek egymással, és a finn sokszor elfogadta, vagy kénytelen volt elfogadni a másodhegedűs szerepet a maranellói gárdánál. Charles Leclerc első ránézésre nem tűnik olyan pilótának, aki könnyen beleéli majd magát Vettel segítésébe.

binotto-a-ferrari-parosarol-2019



A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto viszont azt sugallja, hogy a monacói kénytelen lesz elfogadni ezt a szituációt: „Úgy gondolom, hogy normális, különösen a szezon ilyen korai szakaszában, hogy a különleges helyzetekben Sebastiant fogjuk előnyben részesíteni. Ő az a vezéregyéniség, akivel megcélozzuk a bajnoki címet. De még nem döntöttünk el semmit, a fő cél, hogy a Ferrari nyerjen.”

„Azt, hogy ilyen versenyképes pilótapárosunk van, nem problémaként, hanem lehetőségként fogjuk fel. Sebastiannak egy kicsit bizonyítania is kell, és akkor ő lesz jobb helyzetben. Charles-nak még tanulnia kell, amire ő is rámutatott, de tisztában vagyunk vele, mennyire tehetséges. Remélem meg tudjuk oldani a két versenyző között ezt a helyzetet az élen” – zárta gondolatait az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: