DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz már alig várja, hogy versenyezzen

2019-ben minden új Carlos Sainz számára, ő azonban készen áll a kihívásokra a McLarennél. A csapat idei modellje, a MCL34-es bemutatója kapcsán elmondta, milyen kemény felkészülési időszak van a háta mögött.

Közép-európai idő szerint 13 órakor lehullt a lepel a McLaren idei Forma-1-es autójáról, a MCL34-esről, melyet a csapat természetesen a pilóták és a menedzsment társaságában mutatott be a nagyvilágnak. Carlos Sainz a Renault-tól dobbantott Wokingba, ahol a csodagyereknek tartott Lando Norris lesz a csapattársa. Idei küzdelmük lehet 2019 egyik nagy sztorija – melyet a spanyol alig vár már, hogy elkezdődjön.



„Nagyon várom a teszteket, egyúttal izgatott vagyok, hogy végre a McLaren színeiben versenyezhessek” – nyilatkozta a pilóta a MCL34-es bemutatóján. „Tudom, hogy a gyárban mindenki keményen dolgozott azért, hogy felkészüljünk az idei szezonra, és szerintem a csapat nagyszerű munkát végzett a festéssel is” – tette hozzá Sainz, utalva az új modell papajasárga-kék színkombinációjára.

A spanyol egyébként az elmúlt hetek során komoly edzésprogramot teljesített: „A tél folyamán különösen nagy hangsúlyt fektettem a felkészülésemre. Új edzésrutin, új étrend, különleges szimulátoros gyakorlatok, és még több időt töltöttem a mérnökökkel annak érdekében, hogy az autót hozzám igazítsuk. Alig várom, hogy versenyezzünk, és folytassuk a megkezdett munkát” – tette hozzá.

És hogy mit mond Sainz új csapattársáról, Norrisról? „Néhány hónapon kiderül, hogy kedvelni fogom-e!” – mondta viccesen a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: