DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: A számok is a fejlődésünket mutatják

Bár a Renault tavaly a három topcsapattól még eléggé le volt maradva, az istálló új versenyzője, Daniel Ricciardo ettől függetlenül optimista, és reméli, idén tovább sikerült faragnia újdonsült csapatának a hátrányból.

A Renault saját elmondása szerint a visszatérés óta a legjobb télen van túl, Cyril Abiteboul csapatfőnök dicsérte is a motor fejlesztését, szerinte jelentős előrelépést sikerült elérni. Bár az sokszor, sok csapattal előfordult már, hogy nem fejlődtek akkorát, amekkorát vártak tőlük, illetve vártak maguktól, a csapat új versenyzője, a Red Bulltól igazolt Daniel Ricciardo szerint Abiteboul nem a levegőbe beszél.

ricciardorenault



„Azok után, hogy mennyi időt töltöttem már el a Renault-családban, láttam nem egy és nem két számadatot, tényleg nem azért kommunikálja ezt mindenki, hogy elégedetté tegye a csapat szurkolóit és támogatóit” - szögezte le az ausztrál a Motorsport.comnak adott interjújában. „Aztán persze nyilván előfordulhatnak olyan dolgok, amiket a próbapadon nem látunk, és meglep majd minket, hiszen versenyautókról van szó. Nyilván nem akarja az ember ezt soha elkiabálni, de azok alapján, amit láttunk télen, a mostani felkészülés kifejezetten jól sikerült.”

„Ez természetesen nem jelenti azt, hogy rögtön a Mercedeshez ugrunk fel, de az eddigiekhez képest a mostani tél rendkívül jól alakult.”

Osztotta a kincstári optimizmust a csapattárs, Nico Hülkenberg is. „Erre volt szükségünk” - utalt a motorfejlesztésre. „Tavaly ebből nem láttunk sokat, szóval valahol azért ideje volt már. Nyilván a Mercedes és a Ferrari sem állt le, a cél az, hogy mi több lóerőt találjunk náluk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: