DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Leclerc rögtön jó lehet

...ha hagyják, hogy a vezetésre koncentráljon, és nem vonják el a figyelmet a körítéssel a Ferrarinál, ami neki annyira nem tetszett. A Jégember szerint mindenesetre jó az alap, ahonnan Leclerc kezd idén.

Sokan meglepődtek azon, hogy a Ferrari megbontotta az évek óta jól bevált pilótapárosát, Sebastian Vettelt és Kimi Raikkönent, majd utóbbi helyére a rohamosan fejlődő, 2018-ban kiváló újoncszezont futó Charles Leclerc-t ültette. Annak ellenére, milyen kiváló eredményei is voltak Leclercnek a közepes Sauberben, a monacóit sokan féltik a kihívástól, egyrészt amiatt, hogy korán került a Ferrarihoz, másrészt azért, hogy esetleg a csapat betöri, és az első években mindenképp alárendeli őt Sebastian Vettel lehető legsikeresebb eredményeihez.

Az előd, 2007 világbajnoka, a vele helyet cserélő Kimi Raikkönen nem ért egyet a kritikusokkal, szerinte Leclerc már rögtön 2019-ben jó teljesítményre lehet képes. Ha hagyják.-„Évek óta itt van a csapatnál, szóval nem megy új helyre, rengeteg embert ismer” - mondja Raikkönen a Motorsport.comnak adott interjújában. „Ráadásul most már F1-es tapasztalata is van. Viszont a Ferrari egy nagyon különleges hely, folyamatosan óriási a felhajtás. De mindig is ilyen volt, és amiből csak lehet, jobb kimaradni.”

00218010_194



Ha sikerül ez Leclercnek, Raikkönen szerint nyert ügye lehet. „Ha ezek nem zavarják az embert, annál jobb, viszont ha az ember belekezd ebbe, egy idő után már mások irányítják, hogy mit kell csinálnia. Én ebbe nem mentem bele... Viszont mivel ismeri a csapatot és az emberek nagy részét, az átállás könnyen mehet majd neki.”

A korábbi csapatfőnök, Maurizio Arrivabene távozásával kapcsolatban érdekes információ, hogy Raikkönen azt csak másodkézből tudta meg. „Mások kérdezték tőlem, hogy olvastam-e, szóval úgy tudtam meg, mint bármelyik átlagember. De nem is olvastam. Az anyám élettársa mutatta a cikket. Finnországban voltam, nem akartam híreket látni. Ötletem sem volt, miért történt ez, és azóta se tudom, de most már nincs is értelme ezen rágódni.”

Saját céljaival kapcsolatban Raikkönen elmondta, minden azon múlik, hogy élvezni tudja a versenyzést. „Itt mindenképp nyugodtabb (a légkör). Ez így mindenkinek könnyebb. Ha valaki választhat, jobban szeret így dolgozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: