DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen: Kevesebb a kötöttség az Alfánál

Kimi Raikkönen az Alfa Romeo Racingnél fogja befejezni a pályafutását, ahol a mezőny rangidős pilótája egy sokkal nyugodtabb környezetben találta magát, mint Maranellóban.

Sokakat meglepett talán Kimi Raikkönen azzal a döntésével, hogy miután tavaly szeptemberben nem hosszabbított vele a Ferrari, ő nem a visszavonulás mellett döntött, hanem aláírt a Sauberhez, amely idén már Alfa Romeo Racing néven lesz jelen a rajtrácson.

A 39 éves világbajnok pilóta elmondta az olaszországi Motorsport.com-nak, hogy egy olyan környezetbe került régi-új csapatánál, amely sokkal nyugodtabb, mint a scuderiás időkben volt körülötte.

„Minden csapatnak megvannak a maga kötöttségei és a határidejei. Néhol több a tennivaló, máshol kevesebb, vagy konkrétan semmi. Mindenki ugyanazt az eredményt szeretné elérni, de mindenhol mások erre a módszerek. Itt nyilvánvalóan sokkal nyugodtabb a légkör, sokkal inkább a versenyzésre koncentrálunk, mint a politikára. Azt hiszem, ez mindenkinek egyszerűbb így.”

Korábban Kimi Raikkönen nem nagyon ismerte az istálló csapatfőnökét, Frederic Vasseurt, azóta viszont volt szerencséjük közelebb kerülni egymáshoz: „Nem ismertem őt személyesen, amíg meg nem érkeztem az Alfa Romeóhoz, de azt kell mondjam, egy igazi versenyző-személyiségnek tartom, aki mindent elkövet azért, hogy a pályán a lehető legjobb eredményt érjük el.”

A huszonegyszeres nagydíjgyőztes és egyszeres világbajnok finn csapattársa a zöldfülűnek mondható Antonio Giovinazzi lesz, aki első teljes szezonját kezdi meg idén az F1-ben. Raikkönen szerint azonban nem ő maga lesz a sikerek kulcsa az Alfánál: „Egy csapatban sok kulcsfontosságú szereplő van, nincs egyetlen ember, akinek a nyakába lehetne aggatni ezt a terhet, ez nagyon fontos. Én vagyok a legtapasztaltabb versenyző, ez igaz, de ettől függetlenül mindkettőnknek a legjobbját kell nyújtania a csapat részére” – mondta a 39 éves Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: