DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A McLarennél továbbra is töretlen a lelkesedés

Ha az elmúlt évek során azt hittük, a sikertelenség megtörheti a McLarent, tévedtünk: új pilótákkal és új szponzorokkal a fedélzeten azt remélik a csapatnál, hogy a csütörtökön bemutatott MCL34-es végre fel tud nőni a feladathoz.

Néha úgy tűnik, a McLaren pályát tévesztett, versenyzés helyett motivációs trénerek képzésével kellene foglalkoznia. Persze szó sincs hangzatos kijelentésekről, világbajnoki álmok dédelgetéséről – legalábbis a nyilvánosság előtt –, de irigylésre méltó az a pozitív hozzáállás, amit a csapat részéről minden év elején megtapasztalhatunk.



Ez nem, sok minden más azonban változott Wokingban: 2019-ben több új szponzorral gazdagodott az istálló, és más pilóták mosolyogtak bele a lencsékbe az új modell csütörtöki bemutatóján Carlos Sainz és Lando Norris révén. Talán ez hozza meg a hőn áhított sikert a McLarennél? „A MLC34-es hihetetlen mennyiségű kemény munka és csapatunk elszántságának az eredménye” – nyilatkozta Zak Brown, az istálló vezérigazgatója.

„Eltökéltek, motiváltak és egységesek vagyunk azt illetően, hogy a McLaren visszanyerje versenyképességét, a MCL34-es pedig csak a folyamat kezdetét jelenti. Új pilótapárosunk van, akik a Forma-1-es tehetségek új generációját képviselik, szerves részei a csapatnak és annak az erőfeszítésnek, hogy előrevigyük a McLarent.”

„A McLaren családjának nem csak az embereink és a versenyzőink a tagjai, hanem a remek partnereink és a csodálatos rajongóink is” – folytatta az amerikai. „Erős kötelékünk van velük, hiszen lojálisak maradtak hozzánk a jobb és rosszabb időszakokban egyaránt. A 2019-es szezon előtt szeretnék köszönetet mondani nekik. Mint mindig, most is bátran tekintünk a jövőbe” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: