DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg: Kimi egyértelmű második volt

A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg nem bánná, ha már megszakadna egykori csapatának uralma. Arról is beszélt, hogy az elődjéhez képest más szintet képviselő Charles Leclerc érkezése megfűszerezi a Ferrarinál zajló eseményeket.

Nico Rosberg pályafutása egyetlen világbajnoki címét a Mercedesszel nyerte 2016-ban – melyet követően karrierje célját beteljesítve rögtön vissza is vonult a sportágtól, és ma sem hiányzik neki a versenyzés –, mégsem bánná, ha az öt éve veretlen gyártó dominanciája megszakadna az aerodinamikai változások évében.

„Idén minden visszaáll nullára a szabályváltozások miatt” – mondta a DPA hírügynökségnek Rosberg. Hasonlóan gondolkodik, mint a csapatfőnök Toto Wolff, aki nem veszi készpénznek, hogy 2019-ben változatlanul az élen maradnak. „Talán a Mercedes nem lesz többé a domináns erő. Alig várom, hogy ezt meglássam.”

A pocsék, győzelem nélküli szezont záró Valtteri Bottastól mindenképpen többet vár: „Ha jól startol, Lewis pedig veszít a motivációjából, ami néha megtörténik vele, sok minden változhat.”



A 33 éves német szót ejtett a Ferrari nehéz helyzetéről is: „Természetesen nagyon nagy nyomás nehezedik rájuk. Már két esélyük volt, a tavalyit pedig különösen nem sikerült felhasználniuk.” Úgy véli, Charles Leclerc érkezése megfűszerezi majd a Ferrarinál zajló történéseket: „Biztos vagyok benne, hogy jól fogunk szórakozni, mivel a srác tényleg a gázon áll. Más szintet képvisel, mint Kimi (Raikkönen), aki egyértelmű második számú volt. Leclerc egyenesen első számúként érkezik, és érdekes lesz, hogyan kezeli ezt Sebastian.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: