DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: A bakui ütközés szerepet játszott a távozásomban

Daniel Ricciardo Renault-hoz szerződése már a 2018-as szezon felétől tudvalévő volt, az ausztrál pilóta pedig elárulta, hogy a bakui ütközése Verstappennel szerepet játszott a döntésében.

Daniel Ricciardo, bár már túl volt egy futamgyőzelmen az első három versenyt követően, mégsem részesítették őt előnyben Max Verstappennel szemben Azerbajdzsánban, ahol az ausztrál szemmel láthatóan gyorsabb volt, mint holland csapattársa. Sikerült végül megelőznie őt, de a bokszkiállások után Verstappen visszakerült elé, a vége pedig ütközés lett az újabb előzési kísérletnek.

Az ausztrál pilóta a Motorsport.com-nak elmondta, hogy ez a versenyhétvége is szerepet játszott döntésének meghozatalában. „Összességében az egész apró részletekből állt össze, de a bakui ütközés is egyike volt ezeknek.”



„Mindketten keményen megkaptuk utána a magunkét, de én nem éreztem magamat hibásnak, hiszen Max feltartott, és mindenki láthatta a kettős kormánymozdulatot a részéről. Nyilvánvalóan akkor nem beszélhettünk egymásról ilyen nyíltan. Talán makacsságnak hangzik, de én úgy érzem, ez nem egy olyan baleset volt, amiben ugyanakkora részt vállalhatunk magunkra.”

Ricciardo alighanem azt érezte a Red Bullnál, hogy kivételeznek Verstappennel, és egy idő után úgy döntött, szerencsésebb lesz számára, ha továbbáll, így végül a Renault fogadta be őt a kegyeibe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: