DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Megérkezett a Mercedes W10

Szerdára időzítette 2019-es autója bemutatását a címvédő istálló: Lewis Hamilton új fegyverét még ma kipróbálják a silverstone-i pályán, zárt kapuk mögött.

Szerdára három csapat, a Mercedes, Red Bull és Racing Point időzítette 2019-es autó/csapatbemutató rendezvényét. A Lewis Hamilton – Valtteri Bottas párossal felálló címvédő istálló a hagyománynak megfelelően egész napos programot szervezett Silverstone-ban: a prezentációt egy bejáratással kötötték össze, az eddigi évekkel ellentétben azonban a médiát nem hívták meg a rendezvényre, kizárólag a csapat közösségi csatornái tájékoztattak az eseményről.

Az istálló első körben közép-európai idő szerint délelőtt 11 órakor renderelt képeket bocsátott ki új, hivatalosan Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+ névre keresztelt versenygépéről. Délután folyamán a bejáratásról további fotókat tesznek közzé.

A Mercedes tájékoztatása szerint az autót délelőtt Bottas vezette először a silverstone-i pálya 2,98 kilométeres konfigurációján, délután pedig Hamilton köre következik.



A Mercedes előzetesen álcamintázattal ellátott részleteket mutatott meg autójából ízelítőként: ebből arra lehetett következtetni, hogy a csapat talán ideiglenes festéssel mutatja be 2019-es versenygépét, mint a Red Bull tette többször a múltban. A W10 azonban a szezonra szánt, végleges fényezéssel érkezett.

A Mercedes 2014 óta veretlen a Formula-1-ben, öt konstruktőri bajnoki címet szerzett, míg Lewis Hamilton négyszer nyerte meg az egyéni trófeát. Ennek megfelelően – az elsősorban szárnyakat érintő aerodinamikai szabályváltozások ellenére – 2019-ben is a brackley-i székhelyű csapat a favorit: egy újabb kettős világbajnoki siker esetén rekorderré válik az alakulat, hiszen sosem tarolt még egyetlen csapat hat szezonon át a Formula-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: