DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc megkapja Vettel eddigi mérnökcsapatát a Ferrarinál

Olasz sajtóhírek szerint szokatlan belső átrendeződés ment végbe a Ferrarinál, amely során az istálló rutinos versenyzőjének kell új mérnökökkel dolgoznia, hiszen sajátjai átnyergelnek az új csapattársához.

A Formula-1-es siker egyik elkerülhetetlen összetevője az összeszokottság: a versenyzők általában csak utólag szokták elismerni, mennyire nehezen is rázódtak bele a munkába egy új csapatnál töltött első évükben, amíg az autóval és az azon dolgozó közvetlen munkatársaival meg nem találták az összhangot.

00118006_129



Ezért is nevezhető szokatlannak az olasz Automoto legfrissebb értesülése, miszerint a Ferrarinál idén szinte teljesen lecserélik a Vettellel együttműködő személyzetet, akik mostantól a csapathoz frissen megérkezett Charles Leclerc-rel fognak dolgozni, míg Kimi Raikkönen korábbi mérnökei Vettel oldalán folytatják. A lap azt sejti, hogy a váltás a fiatal monacói pilóta gyorsabb beilleszkedésének érdekében történt, hiszen olyan rutinos stábbal dolgozhat, akiknek már egy négyszeres világbajnokkal való együttműködésről is van tapasztalatuk. A hírek szerint a motorokon dolgozó technikusok kivételével a két mérnökcsapat minden tagját érinti ez az átmozgatás. Várhatók azért még ezen belül kisebb cserék, Vettel főmérnökének kiléte például egyelőre még ismeretlen, miután a korábban Raikkönennel dolgozó szakember elhagyta a csapatot.

Az olasz lap közölt néhány kulisszatitkot az autóval kapcsolatban is, amit február 15-én tárnak majd a nyilvánosság elé. Kívülről láthatatlan „technikai forradalomról” beszélnek, miután a csapat a tervezésben elkezdett alkalmazni néhány olyan megoldást, amelyek gyorsabbá és hatékonyabbá tették az autó megalkotásának folyamatát: itt a 3D-s nyomtatás előnyeit és az új anyagok használatát említik.

További érdekesség, hogy a lap szerint az autót „a valaha volt legszebb pirosra” festi a Ferrari, a festék tömege pedig négyzetméterenként 30-50 grammot tesz ki – ami rendkívül könnyű, de még mindig nem annyira, mint néhány más csapaté.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: