DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Könnyen lehet, hogy idén már nem mi nyerünk

Toto Wolff szerint minden évvel egyre nehezebb megőrizni egyéniben és konstruktőriben is az első helyüket, 2019-ben pedig arra számít, hogy megint keményebb küzdelemre késztetik majd őket a riválisok.

Bár végül 2018-at is kényelmes előnnyel nyert meg mind egyéniben, mind konstruktőriben a Mercedes, a szezon elején megint kemény küzdelemre késztette őket a Ferrari, utána pedig a Red Bull tűnt úgy, hogy teljesítményben szintén kifejezetten közel ért hozzájuk. Ennek megfelelően, bár most már öt éve trónolnak az F1 tetején, a csapatfőnök Toto Wolff idén sem veszi készpénznek, hogy nyerni fognak. Sőt.

„Folyamatosan egyre kevesebb az előnyünk” - gondolkozott el Wolff a Motorsport-Total német portálnak. „2019-ben az aerováltoztatásokkal próbálják majd megint megbolygatni kicsit az erőviszonyokat.”

00118023_371



Már 2018-ban is sokan a Ferrarit tartották favoritnak, egészen a nyári szünetig, onnantól kezdve ugyanis az olaszok váratlanul megzuhantak, és tükörrsima verést kaptak Hamiltonéktól. A legtöbben azt valószínűsítik, hogy a Ferrarival idén is számolni kell majd, ráadásul a Red Bull is fogadkozik a Honda-korszak kezdetén. Emiatt Wolff szerint motiváltabbnak kell lenniük, mint eddig bármikor.

„Láthattuk, mi a helyzet a Ferrarival, de még a Red Bullra is figyelnünk kell. Továbbra is motiváltnak kell maradnunk, és a megfelelő célokat kitűzni magunknak. Minden évben egyre nehezebb a dolgunk, hiszen, bár minden évben magasabbra tesszük a lécet, pontosan ez motiválja a riválisainkat is. El kell ismernünk, hogy erősek a riválisaink, és könnyen lehet, hogy idén már nem mi nyerünk év végén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: