DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo nem palástolja, vezérként jött a Renault-hoz

A pozitív energia katalizátora akar lenni, aki rugót tesz a csapattagok lába alá: Daniel Ricciardo nem titkolja, milyen szerepet képzel el magának a Renault-nál. Eközben Nico Hülkenberg arra mutatott rá, ő a kezdettől a csapat része.

Cyril Abiteboul, a Renault F1 Team ügyvezető igazgatója „az egyik legerősebb, ha nem a legerősebb” pilótapárosnak nevezte csapata új felállását, amely Nico Hülkenbergből és az érkező Daniel Ricciardóból áll. A hétszeres futamgyőztes ausztrál nem titkolta, csapatvezérként érkezett a Renault-hoz:

„A Renault óriási történelemmel rendelkezik a motorsportban, ezért izgalmas kihívás, hogy részese lehetek következő lépésüknek Formula-1-es útjukon. Azért vagyok itt, hogy a pályán végezzem a munkám, ahol olyan gyorsan vezetek, amennyire lehetséges, ugyanakkor energiát is szeretnék hozni a csapathoz. Egy rugót akarok tenni mindenki lába alá, mivel ez is a feladatom része és személyiségemhez is hozzátartozik. Szeretnék a pozitív energia katalizátora lenni” – idézi a Renault bemutató apropóján kiküldött sajtóközleménye Ricciardót.



„Minden, amit 2018-ban megtanultam, 2019-ben egy jobb verziót képez belőlem. A különbség egy érettebb ember lesz. Tisztábban látom, hogy merre haladok, és arra törekszem, hogy ezt a pályán jó eredményekkel mutassam meg. Nagy mennyiségű pozitív nyomást és elvárást érzek, hogy olyan dolgokat tegyek, melyek jók” – folytatta Ricciardo, akinek átigazolása a Red Bulltól új csapatába igazi szenzáció volt tavaly nyáron.

Az új fiú érkezésével fel lesz adva a lecke Nico Hülkenbergnek, aki eddig a csapat vezéreként tekinthetett magára. A német előnye, hogy szinte a kezdetektől – a 2017-es második szezontól fogva – a formáció része.

„Csapatként sokat fejlődtünk 2017-től fogva, mindez pedig egy folyamat része, amennyiben el akarjuk érni hosszú távra kijelölt céljainkat. Amikor megérkeztem, az infrastruktúra még fiatal volt. Azóta nagy utat jártunk be, sok előrelépéssel. A legjobbat akarom kiaknázni magamból és maximalizálni a csapat és autó potenciálját. A fontos dolog, hogy csapatként ugrottunk egyet előre és kiegyensúlyozottan jobban teljesítünk. Azt akarjuk, hogy folytatódjon ez az előre vezető trend és a fejlődés ne szakadjon meg” – nyilatkozta Hülkenberg, aki a „best of the rest”, azaz egyéni hetedik volt tavaly a világbajnokságon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: