DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: Tudom, hogy jelentős a hátrányunk

Ricciardo reálisan látja új csapata helyzetét, és nem számít arra, hogy már idén utolérhetik a három élcsapatot, az ausztrál szerint ellenben, a Renault felszereltsége sem marad el semmivel a Red Bulléhez képest.

Tekintve, hogy Ricciardo az utóbbi évek egyik legsikeresebb csapatától igazolt ahhoz a Renault istállóhoz, amelyik 2016-ban tért vissza gyári csapatként a Formula-1-be, az ausztrál pilótát az új autó bemutatóján jelenlévő újságírók többek közt arról is kérdezték, eddigi tapasztalatai szerint mennyiben különbözik a két csapat technikai felszereltsége? Ricciardo azonban elmondta, ezen a téren nem lát eltérést a két istálló között.

„A gyárban még semmi mellett nem mentem el úgy, hogy azt kellett volna mondanom 'srácok, ez volt a Red Bullnál, nektek is be kellene szerezni.' Szóval nem tudnék kiemelni egyetlen hiányzó részletet sem. Az autó szempontjából pedig csak akkor tudok különbségekről beszélni, amikor már vezettem is, de eddig csak jó dolgokat láttam” – válaszolta Ricciardo, aki kedden mutatkozott be először a sárga-fekete szerelésben.



„Decemberben voltam a gyárban és akkor is nagy volt a zaj, a munka. Ma pedig már minden összeállt, működik és bevethető. Mindenki nagyon keményen dolgozott a tél folyamán, és ez az egyik legnagyobb pozitívum, amit eddig láttam, hogy hatalmas a munkamorál mindenkiben” – számolt be az új munkahelyén tapasztaltakról a 29 éves pilóta. „Év végén én leszek az első, aki azt fogja mondani, hogy most már ideje szünetet tartani és megpihenni, de azt is tudom, hogy az elmúlt hónapokban rengetegen dolgoztak megállás nélkül, ám ez is azt mutatja, milyen nagy a sikeréhség az emberekben.”

Ricciardo, aki eddigi pályafutása során hét győzelmet aratott és 27 alkalommal állt dobogóra a Red Bull Racing színeiben, ugyanakkor nem dédelget hamis vágyálmokat az előtte álló szezonnal kapcsolatban, hiszen tudja, habár tavaly a Renault a három élcsapat mögött a negyedik helyen végzett, a lemaradás jóval nagyobb annál, hogy azt akár már idén be tudják hozni. „Ideális esetben év végére jóval kisebb lesz a hátrányunk. Persze, ha ez azt jelenti, hogy sikerül harmadik helyen zárni, az nagyszerű, de a különbség még mindig jelentős, szóval, ha ezt le tudjuk faragni, akkor már egy nagyon sikeres évet zárunk.”

„Már akkor is tisztában voltam azzal, hogy jövőre a Red Bull mögött leszünk, amikor ide szerződtem. Szóval ezt már elfogadtam, és tudatosítottam magamban, ezért, amikor Melbourne-ben majd valóban megtörténik, nem fog sokként érni, és nem is leszek csalódott miatta” – mondta Ricciardo, hozzátéve, hogy ettől függetlenül nem fog sokáig megelégedni a negyedik hellyel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: