DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Renault: Ez volt az eddigi legjobb téli szünetünk

Cyrill Abiteboul, a Renault csapatfőnöke az R.S.19 bemutatóján elmondta, az egész csapat izgatott, motivált és tele van ambíciókkal az új idényt illetően. Úgy érzik, visszatérésük óta az egyik legsikeresebb téli szünetén vannak túl.

A Formula-1 mezőnyéből a Haas, a Toro Rosso és a Williams után negyedikként a Renault istálló is leleplezte 2019-es versenygépét az enstone-i főhadiszállásán tartott bemutatón, amit nem csak az új autó miatt, hanem a franciák által újonnan leigazolt pilóta, Daniel Ricciardo bemutatkozása miatt is nagyobb várakozás övezett.

Cyrill Abiteboul, a franciák csapatfőnöke a bemutatón elmondta, a korábbi évekhez hasonlóan idén is a fejlődést tűzték ki legfontosabb céljuknak, illetve azt, hogy a pontok mellett már a futamgyőzelmekért is harcban legyenek. „Az idei év a megerősödésről és az előrelépésről fog szólni. A célunk az, hogy csökkentsük a hátrányunkat az élmenőkhöz képest" – mondta Abiteboul, aki úgy érzi, minden adott ahhoz, hogy tervük megvalósulhasson. „Van két nagyszerű pilótánk, szeretnénk a motort is a tökéletességig fejleszteni, ugyanakkor még adunk egy kis időt Enstone-nak arra, hogy egy győztes karosszériával álljon elő."



A Renault 2016-ban tért vissza gyári csapatként a Formula-1-be, és az azóta eltelt három évben sikerült folyamatosan egyre jobb eredményt elérniük, hiszen, míg első évükben a kilencedik, 2017-ben a hatodik, majd 2018-ban már a negyedik helyen zárták a konstruktőri világbajnokságot. Ez a fejlődés a csapatfőnök szerint az istállóban rejtőző hatalmas ambícióról árulkodik. „Ez viszont nem elégedettséggel, hanem inkább izgatottsággal és motivációval tölti el az egész csapatot.”

Abiteboulhoz hasonlóan a motorért felelős szakember, Remi Taffin is bizakodóan beszélt az előttük álló idényről, mondván, „a hibrid motoréra 2014-es bevezetése óta ez volt a legjobb téli szünetünk, és ennek köszönhetően az elmúlt hónapokban sikerült jelentős előrelépéseket tennünk az erőforrást illetően."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: