DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Kvjat hálás a Ferrarinak a tavalyi munkáért

Danyiil Kvjat egy év kihagyás után 2019-ben ismét a Toro Rosso pilótája lesz. Az elmúlt szezont a Ferrarinál tölthette, ami sokat segített neki abban, hogy újra F1-es versenyző lehessen.

Az orosz pilóta harmadszor fogja megkezdeni a munkát egykori alakulatnál, és pontszerzés esetén még rekordot is felállíthat az istállónál. Sokakban felmerült a kérdés, vajon megérdemli az orosz az újabb esélyt, mindenesetre az biztos, hogy ha idén sem lesz megnyerő Kvjat munkája a csapatnál, vége F1-es karrierjének.

A Toro Rosso újrakezdője nem foglalkozik a kritikusokkal, csak a pályán szeretné megmutatni rátermettségét: „Nem akarok arról beszélni, hogy változtam-e vagy sem. Tudom, hogy nagyon sokat folyik róla diskurzus, hogy megértem-e vagy sem, de jobban szeretném a pályán megadni erre a választ. Csak beülnék az autóba, és meglátjuk mi fog történni.”

 kvjat-halas-a-ferrarinak



„Van még egy kis munka ez előtt, majd négy napot fogunk a pályán tölteni Barcelonában, mielőtt versenyeznénk, ami mindenkinek nagyon fontos lesz.”

Kvjatnak az olaszoknál töltött év - amelyet tesztpilótai körben töltött a maranellóiaknál - sokat jelenthet az újrakezdésnél: „Élveztem a munkát a Ferrarival, és ez segített abban, hogy formában maradhassak. Emellett azt is láthattam, milyen változások fognak történni a technikai téren az F1-ben (az idei szezonra).”

„Az utolsó versenyem 2017-ben volt, azután egy évet kiestem, ami elég sok. Történtek változások az autón, mióta a Toro Rossót vezettem, de nem változtak drámaian a dolgok. Fel tudtam venni a ritmust, nem épp onnan, ahol legutóbb abbahagytam, de van még mit kibogoznom” – zárta gondolatait az orosz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: