DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Csak viszonylag későn állhat munkába az új McLaren-főnök

Azok után, hogy nemrég megszerezte a Toro Rossótól James Keyt technikai igazgatónak, a múlt hónapban a McLaren kinevezte csapatfőnöknek Andreas Seidlt is. És nála is várni kell, mire nekiláthat a munkának.

Azt már néhány hete bejelentették, hogy Andreas Seidl a McLarenhez igazol és ő lesz a gárda csapatfőnöke, azt viszont eddig még nem lehetett tudni, hogy a német mikor állhat munkába. A korábban az F1-ben (Williams, BMW), majd legutóbb a WEC-ben (Porsche) dolgozó szakember ahhoz a McLarenhez érkezik, amely 2012 óta nem nyert futamot, így mindenképp szükség lenne a munkájára a lehető leghamarabb.

Ez a szezon elején még nem valósulhat meg, Seidl első munkanapja majd május elseje lesz, nem sokkal az Azeri Nagydíj után. 

02617001_390



„Ezzel folytathatjuk a visszakapaszkodást, és nagyon várjuk már, hogy Andreas megkezdje a munkát” - mondta Zak Brown, az istálló ügyvezetője a Motorsport.comnak.

A McLaren nemrég szintén egy bonyolult igazolást bonyolított le, ugyanis a jövendőbeli technikai igazgató, James Key is csak valamikor az idei év folyamán kezdheti meg a munkát a csapatnál, miután a Toro Rossótól érkező szakember átigazolását a Red Bull a lehető legtovább nyújtotta.

Seidlről egyébként nemrég a vele két helyen, a Williamsnél és a Porschénál is együtt dolgozó Mark Webber nyilatkozott, szerinte ha valaki, akkor ő képes lehet rendet tenni új munkahelyén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: