DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Jardine: Ocon váltja Bottast

A Formula-1-ben korábban hosszú időn át dolgozó veterán szerint a Mercedes türelme idén elfogy Valtteri Bottasszal szemben és jövőre már biztosan Esteban Ocon lesz Hamilton társa.

Kisebb időzített bombán ül a Mercedes gyári istállója amiatt, hogy Lewis Hamilton mellett ugyan további egy évre Valtteri Bottast szerződtették másik (második?) pilótának, ám a tesztpilótai szerepkörre megérkezett a fiatal és tehetséges Esteban Ocon, aki az elmúlt két évben szép eredményeket ért el a Force Indiával, ám a tulajdonosváltás után ott nem volt maradása.

Tony Jardine hatalmas F1-es tapasztalattal rendelkezik, dolgozott a Goodyearnél, a Brabhamnél, a McLarennél és a Lotusnál is. Nem jósol nagy jövőt már a tapasztalt finnek. „A Mercedesnek több remek versenyzője is van, többek között Esteban Ocon, aki a Mercedesnél fennálló kötődése miatt nem kapott szerződést más csapatnál. Ezért kihagyni kényszerül az évet” – nyilatkozta Jardine az Express Sport című lapnak.

Bottasnak már csak egy éve maradt hátra az F1-ben?


„Számomra azonban Bottas nagyon kiábrándítóan teljesít. Nem látom okát annak, hogy 2019 után is a Mercedesnél maradhasson. Egyszerűen nem hozza az eredményt. Bizonyos pályákon, mint például Szocsi, nagyon gyors és egyenletes, Oroszországban mindig villámgyors.”

„Nemrég arról beszélt, hogy most, 2019-ben aztán tényleg megmutatja, harcolni fog és rendkívül agresszív lesz. De ez az én szemszögemből nézve már túlságosan késő. Bottas nagyon elszántnak tűnik, hogy az idei évben szintet fog lépni. Én viszont úgy vélem, hogy 2020-ban már Ocon váltja őt.”

Kérdés, hogy vajon a Mercedes valóban meglépi-e, hogy változtat egy győztes csapaton? Ocon érkezésével ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy megmaradna a csapaton belüli harmónia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: