DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ayrton Senna-emléknapot szerveznek Interlagosban

Május 1-jén 25 éve lesz annak, hogy Ayrton Senna életét veszítette az 1994-es San Marinói Nagydíjon - 2019-ben ezt a napot az elhunyt pilóta emlékének dedikálják Brazíliában.

Ayrton Senna legendája 25 évvel a tragikus imolai nap után ugyanolyan fontos helyet foglal el az emberek szívében, mint amikor a brazil pilótát tízezrek kísérték utolsó útjára Sao Paulóban. A háromszoros F1-es bajnok halálának kerek évfordulóin az egész világon szerveznek megemlékezéseket, az idei május 1. azonban más lesz: a versenyző nevét viselő intézet a napot Senna Nappá nyilvánította, melynek keretében színes eseménysorozat várja majd az érdeklődőket a néhai pilóta karrierjének egyik ikonikus helyszínére, az interlagosi Autodromo José Carlos Pace-ra.

„Ez felejthetetlen élmény lesz a rajongók számára. Mindenki emlékszik arra, hogy mit csinált 1994. május 1-jén, ezt a napot idén azonban örömmel akarjuk megtölteni. Egy olyan különleges helyen szeretnénk tisztelegni előtte, mint Interlagos, olyan eseménnyel, melyre még nem volt példa Brazíliában” – idézte az ayrtonsenna.com.br Bianca Sennát, az Ayrton Senna Intézet reklámigazgatóját, a pilóta unokahúgát.

Az elmúlt több, mint két évtized során a szervezet csaknem 22 millió gyereket és fiatalt segített hozzá minőségi oktatáshoz, a pilóta nővére, Viviane Senna irányításával. Az Intézet Brazília 16 államának 600 önkormányzatában van jelen, évente 45 ezer oktató képzését és 1,5 millió gyerek előrehaladását támogatja.

A szervezők a Senna Nap programját később fogják közzé tenni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: