DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Wolff: Hamiltont nem becsülik meg, amíg vissza nem vonul

Lewis Hamilton kétségtelenül a jelenlegi Formula-1-es mezőny egyik legjobb pilótája. Csapatfőnöke szerint csak akkor jövünk rá, mennyire jó is volt, amikor elhagyja a száguldó cirkuszt.

Toto Wolff úgy érzi, az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton hiába nyújt fantasztikus teljesítményt évről évre, igazán nem becsülik meg. Véleménye szerint erre csak akkor kerül majd sor, amikor a brit ász már visszavonult.

Tény, hogy a Mercedes istálló a hibridéra megérkezése, azaz 2014 óta olyan mértékben dominálja a Formula-1-et, hogy éveken át a többiek a németek közelébe sem érhettek, de az utóbbi szezonokban is mindig sikerült rátenni egy lapáttal és az összes ellenfelet (köztük a feljavuló Ferrarit) elintézni.

Ehhez nagyban hozzájárult Lewis Hamilton többször megmutatott zsenialitása is. A brit az utóbbi öt évben néggyel növelte világbajnoki címei számát és most már egyre inkább elérhető közelségbe kerül Michael Schumacher két fontos rekordja. A német legenda 91 futamgyőzelemmel fejezte be pályafutását, Hamiltonnak ehhez még tizennyolc sikerre van szüksége.

Wolff szerint Hamiltont nem becsülik meg eléggé a jelenben


Az elmúlt évadokat látva a hét világbajnoki cím sem éppen elérhetetlen, Hamilton jó eséllyel szállhat ezért is harcba. Most viszont nem igazán ismerik el a brit kiváló tehetségét. „Szinte sosem ismerjük fel egy ember nagyszerű teljesítményét abban az időszakban, amikor az történik. Csak akkor fogunk rádöbbenni, amikor egy nap visszavonul” – nyilatkozta Toto Wolff a The National című lapnak.

„Mindig felmagasztalunk olyan embereket, akik már visszavonultak, vagy elhunytak. De sosem mondunk olyat, hogy ez a fickó egészen hihetetlen, mi pedig ennek a kivételes teljesítménynek szemtanúi lehetünk! Szerintem fel kellene ismerni az ilyen dolgokat akkor, amikor az illető még versenyez.”

„Szintén kivételes, ahogy (Hamilton) emberi oldala az elmúlt időszakban fejlődött. A győzelem egyik legerősebb oszlopává vált, igazi csapatember. Pedig ez nem megszokott egy pilótától, a versenyzők általában panaszkodnak a csapatukra és nem annyira dicsérik, ő azonban mindig a dicséret hangján szól” – tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke.

Igaz, az elmúlt öt évben túl sok oka nem lehetett panaszra Lewis Hamiltonnak a zsinórban öt világbajnoki címet szerző Mercedes versenyautóira.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: