DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Oroszok: Bernie sokkal jobban csinálta

Az ország motorsportszövetsége szerint a Liberty Media kudarcot vallott, nem bizonyult alkalmasnak az F1 irányítására. Most hiába akar túladni a sporton, kétséges, hogy bárki megvenné a kívánt áron.

Az elmúlt hetekben olyan hírek érkeztek, melyek kedvezőtlen képet festettek a Formula-1-et tulajdonló Liberty Mediáról. Egy sajtóhír szerint az amerikai médiavállalkozás már most túladna a bajnokságon, mivel nem érték el azt az átütő sikert, amiben reménykedtek. Ezzel egyidejűleg a versenyeket lebonyolító promóterek fogtak össze és adtak ki közleményt, amelyben a Liberty stratégiáját kritizálták. Oroszország motorsportszövetsége is ferde szemmel néz a tulajdonosokra:

„Erre a helyzetre teljes mértékben számítani lehetett. A jelenlegi vezetés úgy vágott bele, hogy bravúrt végrehajtva jobbá fogja tenni a Formula-1-et, de a feladat nehezebbnek bizonyult, mint gondolták” – mondta a sportbox.ru-nak a szövetség vezetője, Igor Jermilin. „Sem a tapasztalattal, sem a képességekkel nem rendelkeznek, hogy olyan aprólékosan tudjanak irányítani, mint Bernie Ecclestone.”



„A Liberty Media hangos kijelentései lassan elcsitulnak, mostanában szinte semmit nem hallunk tőlük. Még mindig nincsenek új technikai szabályok. A Concorde-egyezmény, amely hamarosan lejár, nem átlátható. Gondok vannak a régi, hagyományos promóterekkel, akik évtizedek óta rendeznek nagydíjat” – mutatott rá az orosz a kifejezett problémákra.

Jermilin úgy véli, a pletyka az F1 eladásáról igaz, de abban kételkedik, hogy a Liberty tud vevőt találni: „Ami az eladást illeti, nagyon nehéz lesz olyan vásárlót találni, aki készen áll kifizetni azt az összeget, amennyiért az amerikaiak el akarják adni a Formula-1-et. Kompenzálniuk kell a vásárlás és az új emberek felvételének költségeit. Természetesen drágábban kell eladniuk, mint amennyiért megvették, de alig hiszem, hogy van vásárló, aki erre készen áll” – mondta.

Az orosz szövetség álláspontját nem szabad összekeverni az Orosz Nagydíj promóterével. A két testület látványosan eltérő véleményt képvisel: Szocsi azon pályák közé tartozik, amelyek elhatárolódtak a promóterek álláspontjától. „Ez a közlemény erőtlen, mert minden problémának, ami felmerült, már folyamatban van az ilyen vagy olyan megoldása” – mondta Szergej Vorobjev.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: