DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Webber nagyon dicséri az új McLaren-főnököt

Viszont a korábbi F1-es futamgyőztes ausztrál úgy gondolja, hogy a wokingiaknak most már csak erre a sportra szabad koncentrálniuk, mert akkor voltak a legjobbak, amikor még nem foglalkoztak mással.

Mark Webber szerint kiváló munkát fog végezni Andreas Seidl a McLaren F1-es csapatának vezetőjeként. A Red Bull-lal korábban kilenc Formula-1-es futamot nyerő ausztrál exversenyzőnek van közös múltja Seidllel, hiszen a Porsche WEC-projektjében együtt dolgoztak, illetve korábban, Webber williamses évében is ugyanez volt a helyzet.

"Ha van ember erre a munkára, akkor az ő" - mondta Webber Seidl kinevezésével kapcsolatban az Autosportnak. "Abszolút munkamániás, nagyon-nagyon éles a technikai dolgokat tekintve és jól kezeli az embereket is. Minden bizonnyal ő az egyik legjobb, akivel valaha együtt dolgoztam. Már 2005 óta ismerjük egymást, ő volt a motormérnököm a Williamsnél. Nagyon izgatott a McLaren miatt, de tudja, hogy mi a feladata, a BMW-vel van már némi tapasztalata az F1-ről."

webbbbo



Webber szerint egyébként Seidl szerepe kulcsfontosságú volt abban is, hogy a Porsche milyen sikereket ért el az LMP1-es projekttel, amelyben az ausztrál is versenyzett. "Jelentős szerepe volt azokban a sikerekben. Persze nem csak neki, nagy csapatról beszélünk, de egyértelműen felturbózta az eredményeket. Mindig is vissza akart kerülni az F1-be és őszintén szólva szerintem nem ez volt az egyetlen telefonhívása a paddockból. Szerintem nagy lehetőséget lát ebben."

Az ausztrál úgy véli, hogy ennek ellenére nem lesz könnyű útja a McLarennek, mert évek óta megoszlik a csapat figyelme. "A McLaren akkor volt szörnyeteg, amikor a Formula-1-re koncentrált és csak arra. Aztán utcai autókat akartak csinálni és kicsit olyan volt a helyzet, hogy 'mit is keresünk mi itt?'... egy kis IndyCar, egy kis valami, de nem csinálhatunk mindent. Minden sikeres F1-es csapat csak egy dologra koncentrált, ez a sport a totális fókuszról szól."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: