DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg: Egyáltalán nem hiányzik a versenyzés

A 2016-os és Formula-1-es világbajnok elmondta, hogy szerencsére egyáltalán nem hiányzik számára a száguldó cirkusz. Nem volt egyszerű abbahagyni, de más dolgok várnak rá az életben.

Nico Rosberg 2016-ban, két vereséget követően végre le tudta győzni Lewis Hamiltont, így a mai napig az egyetlen pilóta a briten kívül, aki az újkori turbós időszakban világbajnoki címet tudott nyerni. Azonban még decemberben, teljesen váratlanul, bejelentette, hogy visszavonul a profi versenyzéstől.

Ezt a döntését pedig a mai napig sem bánja a német: „Egyáltalán nem hiényzik, és számomra ez nagy dolog. Akkor, mikor meghoztam a döntésemet, még nem tudtam, hogyan fogok érezni két, három hónap, vagy akár egy év múltán” – idézi Rosberget a ZDF.

Rosberg a világ tetején, 2016-ban


„Ez egy teljes megállás volt. Valami létfontosságú hirtelen eltűnt az életemből, de szerencsére itt volt a családom és más szenvedélyeim, amikre tudtam támaszkodni. Gyorsan találtam magamnak egy új utat, és ez volt életem legjobb döntése.”

Rosberg elismerte, hogy ő nem volt az a fenegyerek típus, mert bizony voltak pillanatok, mikor félt a volán mögött: „Be kell vallanom valamit! Vannak pillanatok, mikor látok valamit a pályán, és örülök neki, hogy nem ülök abban az autóban. Például ott van Baku. 360-nal megyünk, egy város kellős közepén, velünk szemben pedig egy betonfal. A legtöbb versenyzővel ellentétben én nem vagyok egy fenegyerek.”

„Voltak pillanatok, amikor megijedtem” – ismerte el Rosberg. 2016 világbajnoka ma már az elektromos autózás iparába fektet be, emellett pedig a Formula-E tulajdonjogának egy részével is rendelkezik. „Elképesztő tempóban fejlődik ez a bajnokság. Mindössze négy év alatt 700 millió dollárra nőtt az értéke, ami hihetetlen. Ugyanakkor profitot még nem képes termelni, ez még a jövő zenéje.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: