DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ezt gondolja a Haas az Alfa-Ferrari kapcsolatról

Annak idején Ferrari B-nek titulálták a Formula-1-be megérkező Haast: a Sauber – már Alfa Romeo néven – azonban fokozatosan átvette az amerikai istálló kivételezett helyét. Günther Steinernek egy rosszalló szava sincsen.

A Haas a kezdetek óta számos alkatrészét a Ferraritól kapja, tavalytól fogva azonban a Ferrari hasonló technikai együttműködést folytat a Sauberrel. Az Alfa Romeo Racinggé való átalakulás annak jele, hogy az olaszok irányából még nagyobb hátszél várható: ezzel párhuzamosan a Haas a háttérbe szorulhat, és kevesebb figyelmet kaphat Maranellótól. Günther Steiner csapatfőnök azonban nem fél attól, hogy az amerikai istállót mellőzni fogják.

„Nagyon erős kapcsolatban vagyunk velük, technikai, emberi és pénzügyi szempontból is. Ők tisztelnek minket, mi is tiszteljük őket és hatékonyan működünk együtt” – mondta a motorsport.com-nak Steiner. „Hogy mit csinálnak a Sauberrel és az Alfa Romeóval, az nem az én dolgom. Tudják, hogy ezt is teljes mértékben tiszteletben tartom. Nem szólok közbe: amíg azt adják, amit megígérnek és amit eddig is, addig boldog vagyok. Hogy ezen kívül mit csinálnak, az rajtuk áll.”



Steiner hangsúlyozta, a partnerkapcsolat a Ferrarival nem változott: továbbra is annyi alkatrészt vásárolnak a Ferraritól, amennyit a szabályok megengednek. Ezek közé tartozik a motoron túl a sebességváltó és felfüggesztés is.

„Nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit tőlük kapunk, nincsenek negatívumok. Ahogy korábban is elmondtam, nincs ráhatásom arra, mit csinálnak mással és nem is akarom, hogy így legyen, mert nem az én dolgom. Nem érzem úgy, hogy abban a pozícióban lennék, hogy megmondhassam a Ferrarinak, mit tegyen. Amíg azt folytatjuk, amit megkezdtünk, boldog vagyok. Arra, mit tesznek az Alfával, nincs beleszólásom és nem is akarom, hogy legyen. Még csak nem is kérdezek tőlük az Alfa Romeóról, mert nincs közöm hozzá” – nyomatékosította Steiner a Haas álláspontját: nem kérdőjelezik meg, amit a Ferrari tesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: