DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Todt: Leclerc nem veszítheti el a türelmét

Sokan fényes jövőt jósolnak Charles Leclerc-nek, akitől azt várják, hogy már idén megdolgoztatja Vettelt a pénzéért. Menedzsere, Nicolas Todt szerint viszont nem szabad, hogy elveszítse türelmét.

A 21 esztendős monacói születésű pilóta idén már egy top autóban fog versenyezni, miután megörökölte Kimi Raikkönen helyét a Ferrarinál. Érdekes lesz látni, mire megy az olaszok eddigi első számú versenyzőjével, Sebastian Vettellel szemben.

Azonban Nicolas Todt, az FIA jelenlegi elnökének, Jean Todtnak a fia, egyben Charles Leclerc menedzsere figyelmeztette pártfogoltját, hogy nem szabad elszállnia magától: „Az a hiba, amit Charles nem követhet el, az az, hogy türelmetlenné válik. Még csak 21 éves, így el kell tudnia viselni a vereség okozta csalódást, amit még akkor is érez, mikor másodikként ér célba. Mindig magasok a célkitűzései, de ez nem lesz számára probléma” – idézi a Corriere dello Sport Nicolas Todtot.

Melyikük fogja többre vinni?


Charles Leclerc a Ferrari akadémiájának a neveltje, ennek a folyamatnak a következő haszonélvezője pedig Mick Schumacher lehet, aki nemrég kötelezte el magát a maranellóiak mellett. Todt már az ő menedzsmentjében is érdekelt, és úgy gondolja, a Ferrari jó úton jár a fiatalok tekintetében.

„A Ferrari képes volt megérteni, hogy megéri belefektetni a pénzt a fiatalokba, és most jött el a napja, hogy elkezdjék élvezni ennek a gyümölcsét. Leclerc, Kvjat és Massa után nagyon úgy fest, hogy Mick életében is fontos szerepet fogok játszani.”

„Az, hogy Mick a Ferrarihoz került, egy különleges történet. Ha bárkit megkérdezünk a világon, hogy ki az a Schumacher, mindenki tudná. És ha ezt a nevet a Ferrarival egyesítjük, akkor valami egészen különleges dolgot kapunk. Mick szereplése az F1-ben átlagon felüli történet lehet, nem csak a családja, de a sport, a Ferrari és a rajongók számára is. A Schumacher név elvárásokat állít elé, de a nevétől még nem lesz gyorsabb. Fel kell építenie magát a jövőre nézve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: