DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Szirotkin az őt menesztő Williams sikerét kívánja

Bár 2019-ben lecserélte őt a grove-i istálló, mégis továbbra is szurkol a gárda feltámadásáért Szergej Szirotkin. A fiatal orosz elég sok energiát fektetett abba, hogy a Williams elinduljon a fejlődés útján.

2018-ban az egykor világbajnoki címeket szerző istálló sajnálatos módon az erősorrend aljára került, messze lemaradva az utolsóelőtti helyezett Toro Rossótól végzett a tizedik pozícióban a patinás gárda a Lance Stroll – Szergej Szirotkin pilótapárossal. Idén teljesen átalakul a csapat, Stroll távozott a Racing Pointhoz, az oroszra pedig nem tartottak igényt (leginkább szponzori pénzének elapadása miatt).

2019-ben a Robert Kubica – George Russell duóval indul harcba a Williams, Szirotkin viszont nem szurkol egykori munkaadója ellen, sőt, szeretné, ha a szabályváltozásokból előnyösen jönne ki a Williams-Mercedes.

Szirotkinnak mennie kellett, de így sem szurkol a Williams ellen


„Idén megváltoznak a szabályok, ezért azt mondhatjuk, hogy minden istálló azonos helyzetből, egyforma lehetőségekkel indul. Senkinek nem lesz plusz előnye a változtatott területen. A Williamsnek csak sok szerencsét kívánhatok. Egy évet töltöttem a csapattal, rengeteg erőfeszítést tettem az autó fejlesztéséért, ezért is remélem, hogy a számos nehézség ellenére a gárda fejlődni fog” – nyilatkozta Szergej Szirotkin az Izvesztyija című lapnak.

„Egyelőre nem vagyok biztos abban, hogy ez az eredményekben annyira feltűnően látható lesz. Arra számítok, hogy a szabályváltozás után is a Mercedes marad elől, de nehéz lesz számukra megőrizni az elsőséget. Úgy gondolom, az utóbbi öt év tükrében ez a szezon lesz a legnehezebb a Mercedes számára” – tekintett előre Szirotkin, aki az SMP Racing színeiben több WEC futamon is rajthoz áll majd 2019-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: