DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner: A Liberty alábecsülte az F1-et

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a Liberty Media vezetősége nagyon is alábecsülte azon feladatokat, amelyek az F1 vezetésével járnak. Nem tetszik neki, hogy amerikai mintát másolnak.

A Liberty Media 2017 januárjában tette rá a kezét a Formula-1-re teljes mértékben, és azóta is elkötelezett céljuk, hogy pozitív változásokat hozzanak a sportba, és élvezhetőbbé tegyék azt a nézők, a csapatok és a versenyzők számára is.

Sikerült terjeszkedniük is, hiszen 2020-ban érkezik a Vietnámi Nagydíj, de érte őket néhány kudarc is e téren, mint például a második amerikai verseny terve, Miamiban. Mostanság pedig amúgy is forr a levegő a promóterek és a Liberty között, Christian Horner pedig öntött még egy kis olajat erre a tűzre.

Egy új első szárny nem változtat meg mindent


„Úgy gondolom, teljes mértékben alábecsülték, mibe is vágnak bele. Be fogják látni azt is, hogy hiba volt ennyire sürgetni az újításokat, és új első szárnyat készíttetni a csapatokkal már erre az évre” – idézi Hornert a The Guardian.

„Az, hogy fogjunk meg egy első szárnyat, és azt mondjuk, ettől majd jobb lesz a versenyzés, eléggé naiv és pazarló hozzáállás. A Formula-1-nek másban rejlik a vonzereje. Nem lehet ráerőltetni egy amerikai hozzáállást egy olyan sportra, ami már vagy 60-70 éve egy világméretű bajnokság. Egy mozifilmet is lehet akármennyire reklámozni és fényezni, ha nem jó, akkor az emberek nem fogják megnézni…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: