DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gasly álma fog idén megvalósulni

Ez pedig nem más, minthogy az F1 egyik élcsapatában, a Red Bullban szerepelhet Max Verstappen csapattársaként. A francia pilóta szeretne a lehető legjobban felkészülni élete fontos szezonjára.

Két fiatal is lehetőséget kap a száguldó cirkusz mezőnyében a három topcsapatban: Charles Leclerc Kimi Raikkönent váltotta a Ferrarinál, a Red Bullnál pedig Pierre Gasly veszi át Daniel Ricciardo helyét, így minden adott hozzá, hogy nem megszokott arcokat láthatunk a dobogón a futamok végén.

Pierre Gasly is érzi, hogy ez az év nagy lehetőség számára a jó szereplésre: „Nagyon fontos szezon elé nézek, egy élcsapatban vagyok. Három istálló van, ami kiemelkedik a többi közül: a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull, és én 23 évesen a második évemben az egyikben találtam magam.”

„Mióta gokartozom, ez az álmom. Egy olyan pilóta csapattársa leszek, aki a legjobbak között van és jelenleg a legtehetségesebbnek mondanám. A legjobb helyzetben vagyok ahhoz, hogy folytathassam a javulást. Rendkívül izgatott vagyok, hogy a Sebastian Vettellel négyszeres világbajnok Red Bullnál lehetek. Minden évben az élmezőnyben vannak, így érthető, hogy alig várom a kezdetet.”

 gasly-a-redbullrol-2019



A francia versenyző gőzerővel készül a szezonra: „Szerintem minden egy kicsit profibb lesz, mint eddig, de az edzőmmel sikerült megállapítanunk az erősségeimet, a gyengeségeimet, és azokat a területeket is, amin javítanom kell. 100%-os állapotban szeretnék lenni a szezonkezdetre fizikálisan és mentálisan egyaránt. Mindennek rendben kell lennie, hogy esélyem legyen a legjobb eredmény elérésére.”

„A teszt (Abu Dhabi) után megpróbáltam néhány napra kikapcsolódni a barátaimmal és a családommal. Eddig a fizikai felkészülést vettem célba. Két hetet az USA-ban töltöttem Santa Monicában a Red Bull edzőközpontjában az edzőmmel a felkészülés végett, január közepén pedig elkezdtem a szimulátoros napokat is” – zárta téli időtöltésével a Red Bull újdonsült pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: