DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Williams: Nem ismétlődik meg a tavalyi év

Claire Williams biztos abban, hogy nem ismétlődik meg a 2018-as, csapnivaló teljesítményük. A fejlődés alapjait már hónapokkal ezelőtt lerakták, Robert Kubica és George Russell idén sokkal jobb autót kap.

Egészen szörnyen festett a tavalyi szezon a grove-i istálló számára, mindössze két olyan verseny akadt a huszonegyből, ahol egyáltalán a pontszerzés összejött, az évet mindössze hét szerzett ponttal, még a kilencedik helyezett Toro Rossótól is mélyen elmaradva lettek teljesen utolsók a tabellán.

Lance Stroll és Szergej Szirotkin személyében egyébként is története legtapasztalatlanabb (sokak szerint leggyengébb) pilótapárosával vágott neki a tavalyi évnek a gárda, ehhez pedig jött az alapjaiban félretervezett, borzalmas karosszériával rendelkező versenyautó. Ennek nem is lehetett más a vége, mint egy évnyi tömény szenvedés.

Kubica és Russell valószínűleg sokkal jobb autót kapnak, mint a tavalyi pilótapáros


Az FW41 hibáit hosszú ideig tartott felkutatni, de a vezetőség szerint ez végül sikerült és 2019 már más lesz Robert Kubicával és George Russell-lel. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy jó néhány kulcsfontosságú problémára rájöttünk és meg is oldottuk, ami a tavalyi évben hátráltatott minket” – idézi Claire Williamst a Racer magazin.

„Ugyanakkor a teljes talpra állásunk hosszú folyamat, aminek még közel sem értünk a végére. Az autóval kapcsolatos fejlesztések a várt ütemben zajlanak, egyelőre valószínűleg azt kapjuk, amire számítunk. Jelenleg várnunk kell, amíg a tesztelés során meglátjuk, mit sikerült elérniük a riválisoknak. Most még ugyanis nehéz lenne megítélni, milyen mértékű fejlődést tudtunk felmutatni.”

„Rengeteg más munka is várt ránk az üzleti résznél is, biztosítanunk kellett, hogy a folyamatok és az erőforrások tekintetében is minden rendben zajlik. Fellendülésünk minden téren a tervek szerint halad” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: