DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kiadták a végső F1-es nevezési listát

Az FIA közzétette a 2019-es szezon végleges nevezési listáját. Érdekességek a Racing Point, Red Bull és Alfa Romeo körül keresendők: a Sauber név karosszériaként sem él tovább.

A nevezési lista a versenyzők mellett tartalmazza a csapatot nevező cég, a csapat, a karosszéria valamint a motor nevét. Ebből a szempontból három istálló körülötti bizonytalan pontokat tisztáz. Egyrészt hivatalosan megerősíti, hogy az egykori Force India az átmenetinek szánt Racing Point F1 Team néven indul, és a karosszéria is Racing Point néven szerepel.

Az Alfa Romeo Racinget szintén ki kell emelni: felmerült, hogy a karosszéria Sauber néven fut tovább, ahogyan például 2015-ben a Manor autójára Marussia néven hivatkoztak a hivatalos dokumentumok. A listán azonban a karosszéria mezőben Alfa Romeo szerepel. A Sauber Motorsport egyedül a csapat mögött álló cég formájában él tovább, a történelmi név gyakorlatilag teljesen a színfalak mögé vonul.

Említésre méltó még, hogy bár a Red Bull és a Honda szorosan dolgozik együtt idén – lényegében gyári csapatként – a japán vállalat mégsem szerepel a formális elnevezésben, ellentétben a Toro Rossóval.

A 2019-es végleges nevezési lista:



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: