DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Képzavar: A Fiat megveheti az Alfa Romeót

Még szinte át sem nevezték a Sauber csapatát Alfa Romeo Racinggé, máris napvilágot láttak olyan információk, miszerint a Fiat konszern teljes egészében felvásárolhatja a hinwili csapatot.

Még múlt héten, pénteken érkezett meg a – némileg váratlan – hír, hogy a Sauber név 2019-ben eltűnik a rajtrácsról, és az idei évtől kezdve Alfa Romeo Racing néven folytatja a csapat a versenyzést a Formula-1-ben, Kimi Raikkönennel és Antonio Giovinazzival. A névváltoztatás ellenére az istálló tulajdonosi szerkezete nem változott.

Még egy hét sem telt el, de a német AutoBild azt állítja, hogy a Fiat csoport (melynek az Alfa Romeo is tagja) 2019-ben teljes mértékben felvásárolhatja a Peter Sauber által alapított istállót. Amennyiben van valóságalapja a pletykának, akkor az elnök John Elkannak lehet valamiféle opciós joga a Sauber felvásárlására, amely a hírek szerint 2019 nyaráig van érvényben.

Gyorsan történnek a dolgok az Alfa háza táján mostanság


Ez már sokkal inkább hasonlíthat, egy olyan kollaborációra, mint amilyen a Red Bull és a Toro Rosso között létezik, és a Ferrari talán így szeretne valamiféle előnyhöz jutni a többi csapattal szemben. Amennyiben megnézzük, milyen lépések történtek a közelmúltban, akkor ennek az elméletnek a megvalósulására nagyon is komoly esély mutatkozik.

A nagyra értékelt Simone Resta a Ferraritól érkezett az Alfa Romeóhoz, a technikai igazgató pozíciójába, valamint Antonio Giovinazzi érkezésében is vastagon benne van az olaszok keze, de Kimi Raikkönen sem véletlen talán, hogy ennyire könnyen meg tudott egyezni annak idején, még a Sauberrel. Az Alfa Romeót még a néhai Sergio Marchionne hozta vissza az F1-be, és alighanem már az ő tervei közt is szerepelt a Sauber felvásárlása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: