DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Verstappentől fél Hamilton és Vettel

A Red Bull csapatfőnöke úgy érzi, holland pilótája nagy karakterfejlődésen ment át, ezért tőle tart leginkább a két többszörös bajnok. A Mercedes sztárjának 34 éves kora, a Ferrari vezérpilótájának új csapattársa jelent plusz akadályt.

A Red Bull Max Verstappenre épít 2019-től: a csapat részéről nyíltan hangoztatják, arra számítanak, hogy a Honda-motor hamar versenyképessé teszi őket, a holland ifjú pedig akár már idén világbajnoki címért harcolhat.

„Minden képessége megvan rá, hogy elbírjon Lewisszal, Sebastiannal vagy bárkivel, akivel kell” – jelentette ki a BBC Sportnak adott interjúban magabiztosan Christian Horner csapatfőnök. „Nem hiszem, hogy bármi hiányzik belőle ezekhez a srácokhoz képest. Valószínűleg ő az a versenyző, akitől leginkább félnek.”

„Max nagy fejlődésen ment keresztül, földhözragadtabbá és tapasztaltabbá vált. Nagyon gyors és nagyon elszánt, önálló személyiséggel rendelkezik. Kerekebb versenyző lett: az eltökéltsége maximális, félelme nulla” – beszélt Verstappen karakterfejlődéséről.



A hatodik vb-címére törő Hamiltonnal kapcsolatban úgy gondolja, a brit életkora miatt idővel túlhalad képességei csúcsán. „Lewis pályafutása más szakaszán tart. Minden tapasztalata megvan, ami kell, de 34 éves, természetes, hogy egy ponton a szikrázó tehetsége elkezd megfakulni. Mindig ilyen gyors lesz? Ő is ember, 10 év múlva Maxszel is ugyanez történik majd.”

Vettelre viszont csapaton belül is leselkedik egy fenyegetés, véli Horner: „Charles (Leclerc) rendkívül izgalmas tehetség. Sebastian 31 éves, jön mellé egy fiatal, ami nyomást helyez rá. Kimivel elég könnyen elbírt, most talán keményebb munka vár rá. De lehet, hogy így sikerül új szintre lépnie. Jól is járhat.”

„Mattiára (Binotto) nagy munka nehezül, mert két szerepet nem lehet betölteni, vagy csapatfőnök valaki, vagy műszaki igazgató. Pillanatnyilag valószínűleg a két iroda között ingázik” – beszélt a Ferrari új csapatfőnökéről, majd a másik rivális csapat, a Mercedes helyzetére is kitért pár szóban: „Meg kell birkózniuk azzal, hogy nem nyerhetnek folyamatosan. Érdekes lesz látni, hogyan fogják alakítani az elvárásaikat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: