DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wehrlein: Vettel megérdemli, hogy végre bajnok legyen

A Mercedestől Ferrarihoz pártoló Pascal Wehrleint hamar magával ragadta Maranello atmoszférája: ígéretet tett, hogy fejlesztőpilótaként mindent belead honfitársa sikeréért.

Ütős szimulátoros fejlesztőcsapatot rakott össze a Ferrari 2019-re: leigazolták a Toro Rossótól távozó Brendon Hartley-t és a korábbi Manor- és Sauber-pilóta Pascal Wehrleint, akik mellett a régebb óta Scuderia kötelékébe tartozó Antonio Fuoco és Davide Rigon fog a szimulátorban dolgozni.

A német Auto Bild információi szerint a ranglétra első helyét Wehrlein foglalja el, aki egykor a Mercedes pártfogását élvezte: nem csupán tartalékpilóta volt Brackley-ben, de a 2017-es szezon előtt az is felmerült, hogy őt szerződteti az alakulat Nico Rosberg helyére, akit végül Valtteri Bottasszal pótoltak. A Mercedes kötelékéből távozó Wehrlein ferraris kötelezettségei mellett idén a Formula-E-ben, a Mahindrával versenyez.



„Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy segítsem Sebastian Vettelt és az egész Ferrari csapatot, hogy megnyerjék a bajnokságot. Megérdemlik a sikert” – mondta az Auto Bildnek Wehrlein. Ahogyan ilyenkor megszokott, a 24 éves versenyző kiemelte, milyen különleges érzés a Ferrari alkalmazásában állni.

„Különösen büszkévé tesz a kinevezés. Megtiszteltetés számomra, hogy a Ferrarinak dolgozhatok. Már jártam Maranellóban, ahol olyan atmoszférát találtam, melyet korábban még sosem tapasztaltam. A Ferrari egyszerűen nagyon különleges” – mondta a 2015-ös DTM-bajnok.

A lap megszólaltatta Mattia Binotto csapatfőnököt is, aki a szimulátorban dolgozó fejlesztőpilóták fontosságát a korábbi tesztpilótáké mellé állította: „Őket lényegében a múlt tesztpilótáihoz lehet hasonlítani. A tesztelést manapság szélsőségesen korlátozzák, így marad a szimulátor” – fogalmazott Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: