DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Pirelli: A Red Bull és a Renault is jó lesz

A gumiszállító első embere arra számít, hogy 2019-ben a Red Bull szorosan ott lesz a legjobbakkal, valamint a Renault-tól is nagy előrelépést vár. Biztató lehet, ha éppen Mario Isola vélekedik így.

Hosszú évek óta a Pirelli a Formula-1 egyetlen hivatalos gumiszállítója. A száguldó cirkuszban az egyik legfontosabb szegmens az abroncsok megfelelő kezelése, ha egy istálló sikeresen akar szerepelni. Hiába a szélvészgyors versenyautó, ha egyébként nem jól kezeli a különböző keverékeket.

A Pirelli a 2019-es évadra átalakította, leegyszerűsítette rendszerét, ami a kínálatot illeti. A várakozások szerint ezek a gumik jóval hosszabban engedik majd a pilóták számára, hogy igazán odalépjenek az autónak és a határon autózzanak. Ettől jóval izgalmasabb versenyeket várnak, mivel nem a gumikímélésről szól majd a történet.

Idén már nem kell annyira félteni az abroncsokat, tartósabbak lesznek


Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke pozitívan várja az évet. „Az új szabályok miatt teljesen átterveztük az abroncsainkat. A cél az volt, hogy jelentősen csökkentsük a gumik túlmelegedését és szemcsésedését is” – nyilatkozta Isola a grandprix.com szakoldalnak.

Az új szabályozás miatt a szakemberek arra számítanak, hogy 20%-kal nőhet az előzések száma. De mire számít a Pirelli első embere az erőviszonyok tekintetében? „A Red Bull nagyon közel kerülhet, mert a változások nem olyan nagymértékűek. Valamint az sem lepne meg, ha a Renault is versenyképesnek mutatkozna, most már elég nagy összeget fektettek be.”

Ez alig negyven nappal a 2019-es szezon rajta előtt nem hangzik éppen rosszul, az izgalmak miatt remélhetjük, hogy a jóslatok valóra válnak, ami a szoros és izgalmas csatákat és a több előzést illeti. Egyelőre a gumiszállító a barcelonai időjárás miatt aggódik, de talán idén szerencsésebben alakulnak a tesztnapok, mint a tavalyi évben, amikor még havazott is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: