DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kriptovaluta a Red Bull, csoki a McLaren új szponzora

Két felettébb szokatlan szponzorbejelentést időzítettek a Formula-1-es csapatok keddre. A Red Bull egy digitális pénznemmel, a McLaren egy csokis italokat gyártó céggel szerződött.

Az Aston Martin Red Bull Racing sajtóközleménye a Formula-1 történetének első kriptovaluta-szponzorációját jelentette be: a FuturoCoin neve a sajtóközlemény szerint az RB15-ön, a kamionokon és versenyzők overallján is feltűnik.

„Az utóbbi években a blokklánctechnológia és kriptovaluták felemelkedése igazán figyelemreméltó volt” – kommentálta a bejelentést Christian Horner csapatfőnök. „Nagy örömmel leszünk az első Formula-1-es csapat, amely él az ezáltal kínált lehetőséggel, a FuturoCoinnal való partnerségünk értelmében. Izgatottak vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a forradalomnak.”

A digitális pénznem társalapítója, Roman Ziemian szerint: „A kriptovaluták és a Formula-1 nagyon hasonlóak, értékeik ugyanazok: a gyorsaság, technológia és az, hogy megelőzik korukat.”



A Red Bull-lal egyidejűleg a McLaren is tartogatott egy, ha lehet, még meglepőbb szponzori bejelentést. A csapatruházatra és az MCL34 hátsó szárnyára a svéd Huski Chocolate neve kerül fel, emellett a cég forró- és hideg csokoládéitaljai bekerülnek a wokingi McLaren Technology Centre és a pályákon felállított mobil vendéglátóegység hűtőibe a személyzet és vendégek számára.

„Örömmel üdvözöljük a fedélzeten a Huski Chocolate-ot, és támogatni fogjuk a cég ambiciózus terveit, hogy megismerje őket ez a globális sport” – kommentálta a bejelentést Zak Brown, a McLaren Racing első embere. „Alig várom, hogy együtt igyunk a pályán, és osztozzunk kalandunkon új partnerünkkel.”

A McLaren Brown irányítása alatt nem egy szokatlan szponzort hozott már a fedélzetre: tavaly felbukkant az autókon a Coca Cola neve, valamint egy flipflop papucsokat forgalmazó céggel is leszerződtek, hasznot húzva a halo formája miatti kritikákból. Ha pedig már csokoládé, valószínűleg sokaknak eszébe jut a McLaren-alkalmazottak felháborodása, mikor jutalomként olcsó csokiszeleteket osztottak ki közöttük...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: