DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az F1 számára érthetetlenek a kritikák

Finoman szólva is furcsának találta az F1 vezetősége a promóterek szövetsége által korábban megfogalmazott kritikát, amelyek szerint rossz irányba halad a sorozat. Chase Carey szerint minden rendben.

Múlt héten számoltunk be arról, hogy a Formula-1-es futamok promóterei (néhány kivétellel) közösen, nyíltan fogalmaztak meg kritikát a sorozat sportág működésével kapcsolatban, ami után természetesen csak idő kérdése volt, hogy a bírált fél, a Liberty Media is megszólaljon. Az F1 tulajdonosi köréből először Chase Carey vezérigazgató szólalt meg nyilvánosan, aki különösnek nevezte a promóterek tettét, mivel a Liberty Media a kritika megjelenését követő napra szervezett tárgyalást pont azokkal az illetékesekkel, akik szót emeltek ellenük.

 bratches-carey-f1-2018-portre



„Az volt ebben a legérdekesebb, hogy egy nappal előtte hozták nyilvánosságra. Szóval volt egy kitűzött időpontunk a kezdeményezések megbeszélésére, erre néhányuk kiadott egy sajtóközleményt, amiben arról írtak, hogy beszélnünk kellene. Ez nagyon furcsa volt” – fogalmazott az amerikai.

A negatív hangok ellenére a szóban forgó ülést Carey pozitívnak írta le. „A többségtől hihetetlenül nagy támogatást éreztem, nagyra értékelik a munkánkat. Hiszik, hogy jó irányba tartunk, és hogy a sorozat számukra és általánosságban is sokkal jobb, mint néhány évvel ezelőtt. Az pedig az élet része, hogy néhányan panaszkodnak valamire, ez részünkről semmin sem változtat.”

A száguldó cirkusz 2020-ban egy vadonatúj helyszínre, Vietnámba is ellátogat, és Miami is a bővítési lista tetején szerepel, miközben számos egyéb ország is szívesen csatlakozna az F1 forgatagába. Carey leszögezte, hogy bár szívesen viszik a sorozatot új helyszínekre, a meglévők emiatt nem fognak kárt szenvedni. Arról nem szívesen nyilatkozott, hogy mely egyéb helyszínekről lehet még szó. „Ezekről akkor beszélünk, ha véglegessé váltak” – jelentette ki. „Ez a sport szeret beszélni – előbb beszél, és csak aztán cselekszik. Vannak problémák, amelyeket le kell gyűrnünk, és vannak olyanok is, akik agresszíven csatlakoznának a versenynaptárba, de nincs helyünk mindenki számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: