DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vandoorne sokkal jobban érzi magát az F1 nélkül

A belga FE-pilóta szerint az F1-ben túl sok a politika, kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni, ő pedig nem akar kétségbeesetten visszakerülni ebbe a körforgásba, most jól érzi magát.

Nagyon elégedettnek és boldognak érzi magát manapság Stoffel Vandoorne, ennek pedig az az oka, hogy megszabadult a Formula-1-et körüllengő politikai játszmáktól - saját bevallása szerint a Formula-E hangulata teljesen más és ezt sokkal jobban élvezi. A McLarentől elküldött belga versenyző tavaly minden időmérőt elvesztett csapaton belül Fernando Alonsóval szemben, azóta pedig a HWA FE-csapatánál dolgozik.

vandi



"Most egy teljesen más környezetben vagyok, amit én személy szerint nagyon élvezek. Ez sokkal nyugodtabb közeg amiatt, ahogy a pilóták kijönnek egymással, ahogy kezelik egymást, a paddockon belüli politika egész más" - nyilatkozta Vandoorne erről az Autosportnak.

"Nem tudok megváltoztatni semmit és nem is bánok semmit abból, ami a McLarennél történt. Az egyértelmű, hogy nem az volt a pályafutásom legszebb pillanata, mikor előtte minden elég simán haladt, de szerintem ettől erősebbé váltam. Voltak dolgok, amiket én magamban sem kontrolláltam jól, de ettől fejlődtem és most már továbbléptem" - magyarázta.

"A Formula-1 kiszámíthatatlan. Ha megnézzük, hogy mi történt például tavaly a pilótapiacon, az is az volt, senki sem gondolta, hogy ez fog történni. Vannak ott olyan pilóták, akikről nem hittük és nincsenek ott olyanok, akikről azt hittük, hogy ott lesznek. Nem akarok kétségbeesetten visszakerülni oda" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: