DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Két F1-est fog szemmel tartani Alonso

A kétszeres világbajnok nem fordít hátat a Formula-1-nek, figyelni fogja a versenyeket, különösen két pilóta szereplése érdekli. Hozzátette, nem jár a fejében visszatérés.

Fernando Alonso befejezte Formula-1-es pályafutását, de idén még biztosan a tűz közelében marad: kapcsolata a McLarennel folytatódni fog, akár tesztelés formájában is, a versenyeken pedig két pilóta teljesítményét figyeli majd árgus szemekkel.

„Követni fogom Robert Kubicát” – beszélt Alonso a Corriere della Serának egykori vetélytársáról, aki távozásával egyidejűleg tér vissza. „A története hihetetlen, alig néhány hónappal ezelőtt úgy tűnt, Robertnek nem maradt esélye. Nincs mit vesztenie, én pedig egyetlen mozdulatáról sem fogok lemaradni.”



A másik kiszemelt a mezőny ifjú tagja: „Rajta kívül ott lesz Leclerc a Ferrarinál, aki fiatal, intelligens és tehetséges versenyző. Ki kell aknáznia tehetségét és karakterét, meg kell tanulnia, hogyan szerezzen pontokat a csapatnak, és tudnia kell, hogy a világbajnokságot július és szeptember között lehet megnyerni.”

A spanyol sajtó információi szerint Alonso már a téli tesztek valamelyikén újra vezetni fogja a McLarent. Mielőtt azonban elharapózna a pletyka, hogy a 37 éves veterán már most újra az F1-ről ábrándozik, Alonso lehűtötte a kedélyeket:

„Mindig is azt mondtam, ’hasta luego’, azaz viszlát. Most új kihívások várnak rám. Rendelkezem a szükséges eszközökkel a győzelemre, amelyek az F1-ben nem voltak meg. 2020-ra nincsenek terveim. Természetesen a harmadik bajnoki cím megnyerése nagy örömmel töltene el” – mondta az idén WEC, Le Mans-i 24 órás és Indy 500 megnyerésére összpontosító versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: