DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gasly: A kemény munka miatt tartok itt

A Red Bull fiatal francia F1-es pilótája úgy érzi, hogy az élet visszaadott neki valamit abból, amit elvett tőle a GP2-es bajnoki címét követően. A kemény munkája kifizetődött.

Pierre Gasly szerint most kapja vissza az élettől azt, hogy a GP2-es bajnoki címe után nem került be a Formula-1-be - akkor a Super Formulába került, nem volt helye a Toro Rossónál, de dr. Helmut Marko szerint ott sokat tanult, érettebb lett és ő maga is azt mondta, hogy a Japánban versenyzés jobb pilótává tette.

2017-ben aztán mégis bekerült az F1-be Carlos Sainz Renault-hoz távozása és Danyiil Kvjat "ejtése" miatt, most pedig Daniel Ricciardo eligazolásával (mintha a Renault Gaslyt segítené, nem?) nyílt meg számára az út a Red Bull üléséig. "Mindig hittem, hogy ha jó dolgokat csinálunk, akkor annak valamikor meglesz az eredménye" - mondta Gasly erről a Motorsport.comnak.

gasly2019



"Nagyon örülök annak, hogy látom ezt kifizetődni. Nagyszerű lehetőségeket kaptam, köszönhetően annak a kemény munkának, amit korábban elvégeztem. Voltam már korábban jó helyen rossz időben, most viszont a jó helyhez jó idő is párosult. Az életem elég csodálatos az elmúlt tizenhárom hónap során. Nem volt ez mindig így, de mindig azt éreztem, hogy ha olyan keményen dolgozok, ahogy tudok, akkor a jó dolgok jönni fognak" - magyarázta a fiatal francia.

A Toro Rossónál töltött másfél év egyébként két olyan pilótához hasonlítható, aki jó példával járt elöl Gasly számára: "Seb (Vettel) ugyanígy csinálta, másfél év a Toro Rossónál, majd beült a Red Bullba és sikeres lett. Max (Verstappen) ugyanígy volt, másfél év a Toro Rossónál, majd a Red Bull és a sikerek. Szóval rajtam múlik, nem akarok azokkal foglalkozni, akik kudarcot vallottak, persze lehet tanulni az ő eseteikből, de azok inspirálnak, akik sikeresek voltak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: