DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo esélyt adott a Renault-nak

Cyril Abiteboul szerint az ausztrál F1-es pilóta esélyt ad nekik arra, hogy betartsák a saját maguknak meghatározott fejlődési görbét és 2020-ban már a győzelmekért lehessenek harcban.

Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy Daniel Ricciardo megszerzése felgyorsítja a felzárkózási folyamatukat - a gyári csapat hiába lett negyedik a konstruktőri pontversenyben 2018-ban (és teljesítette ezzel egyik kitűzött célját), az élcsapatokhoz képest nem tudott javulni, sőt, talán még tovább nyílt az olló. Ennek csökkentését remélik az ausztrál pilótától.

"Pénzügyileg, a költségvetést tekintve nem vagyunk lekorlátozva, az idő viszont határokat szab nekünk" - idézi Abiteboult az Autosport. "Hogy ebből mennyi van, az a szervezet nagyságától függ, hogy az emberek milyen gyorsan hoznak új terveket, milyen gyorsan kerül az legyártásra, ilyesmi. És ez az egyik dolog, amiben Daniel segíthet nekünk, mert most hirtelen mindenki érdeklődik a Renault iránt" - magyarázta.

ricciardo-2019pre



"Ha arról beszélek, hogy milyen betöltetlen posztjaink vannak, talán több mérnök, több ember kezd el érdeklőrni az iránt, hogy csatlakozzon hozzánk. Daniel felgyorsíthatja a dolgokat és segíthet azzal a forrásunkkal, amiből kevés van: az időből" - folytatta Abiteboul, aki azt viszont továbbra is hangoztatja, hogy az ausztrál leigazolása a csapat céljain (az eredményeket tekintve) nem változtat.

"Nem látom azt, hogy mi most hirtelen olyan helyzetbe kerültünk, hogy a világbajnoki címért harcoljunk. Nem is ezt mondtuk neki és ő is tisztán látja a helyzetet. Mindenki azt gondolhat az általunk kijelölt útról, amit akar, de szerintem ez már így is éppen elég agresszív. Mindenki, aki kicsit is benne van az F1-ben, tudja, hogy a topcsapatokkal szemben meglévő hátrányunk eltüntetéséhez időre van szükségünk. Daniel esélyt ad nekünk arra, hogy tartsuk magunkat a célhoz, vagyis hogy 2020-ban már a győzelmekért harcolhassunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: