DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Button: Hamiltont nem Schumacher érdekli

A 2009-es világbajnok szerint honfitársát nem a Formula-1 legeredményesebb pilótájának eredményeinek túlszárnyalása érdekli, hanem az új kihívások leküzdése, ez jelenti számára a motivációt.

Lewis Hamilton tavaly pályafutása ötödik világbajnoki címét zsebelte be, a brit ász pedig az évek óta domináló Mercedes istállóval további két évre szerződéssel rendelkezik. Ez komoly esélyt kínál arra, hogy utolérhesse Michael Schumacher korábban szinte elérhetetlennek tűnő, hét összetett elsőségét.

Jenson Button 2010 és 2012 között Hamilton csapattársaként versenyzett a McLarennél. Az azóta már visszavonult brit úgy véli, honfitársát nem a rekordhajhászás hajtja, sokkal inkább az új kihívások legyőzése.

„Lewist ismerve nem arról szól a történet, hogy megpróbálja túlszárnyalni azt, amit Michael tett korábban. Úgy gondolom, hogy amikor a dolgok változnak a Formula-1-ben, az rögtön új kihívásokat is teremt és ő ezeket szereti igazán. Mindannyian ezt szeretjük a versenyzésben” – nyilatkozta Button a Sky F1 műsorában.

Button szerint Hamiltont a kihívás és nem a rekord érdekli


„Amikor ez a kihívás már nem érdekel, akkor jön el a pillanat, hogy az ember abbahagyja, távozik és valami egészen más dologba fog. De az F1-ben mostanában állandóan változnak a szabályok, emiatt a pilótáknak is változniuk kell, ez pedig fantasztikus a sportág számára.”

Az ötszörös világbajnok tavaly év végén azért pedzegette, hogy utolérheti a német legendát. „Még hosszú út vár rám addig, de még néhány évig itt vagyok, úgyhogy remélem, legalább közel tudok kerülni (Schumacher 91 futamgyőzelméhez). Michael a sportág hatalmas géniusza volt, leginkább a Ferrari csapatként való felépítésében, valamint amit később elért ott. Örökre a rajongója maradok” – mondta el még novemberben Lewis Hamilton.

Vannak szakértők, akik úgy gondolkodnak, ha Hamilton igazán szereti a kihívásokat, akkor nem a Mercedesnél, hanem egy másik istállónál kellene nekiveselkednie az új évadnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: