DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg: Leclerc leigazolása vissza is üthet

Olaszországban a Ferrari nemzeti ügy, így egy náluk vezető pilóta eleve folyamatos nyomás alatt van. Sebastian Vettelnél ez most hatványozottan igaz, hogy egy igazi nagy tehetséget hoztak a nyakára.

2018 is úgy végződött, ahogy a megelőző négy esztendő is – a Mercedes egyéni és konstruktőri sikerével. Pedig a legutóbbi két szezonban a Ferrari már odaért a német gyártóra, sőt, tavaly többször is úgy gondolhattuk, hogy az olaszok versenyautója erősebb, mint a világbajnoki címvédőé, ám ismét elbukták a győzelmet.

Ehhez a csapatvezetés és a vezérpilóta (Sebastian Vettel) számos hibájára is szükség volt, hogy az évad második felében Lewis Hamilton ilyen látványosan megfordítsa a küzdelmet a maga javára. Az istálló vezetésében és pilótafelállásában is nagy változás történt, Kimi Raikkönen helyére Charles Leclerc érkezett, ami viszont a 2016-os világbajnok szerint akár vissza is üthet.

Ugyanakkor maga a döntés helyes volt. „Egyértelmű, hogy nagy a nyomás (a Ferrarinál). Biztos vagyok benne, hogy tavaly is érezte már. Ez különösen igaz azokra, akik a Scuderiánál vezetnek, itt a legnagyobb a nyomás, mivel egy egész ország figyeli a teljesítményüket” – nyilatkozta Nico Rosberg a Sky Sportsnak.

A Ferrari Rosberg szerint jól döntött Leclerc-rel, de akár vissza is üthet


„Vettel is érzi, ezért ebben az évben már mindent megfelelően össze kell raknia fejben is. Egyszerűen túl sok hibát vétettek (a Ferrarival) tavaly, mert egyébként meg kellett volna nyerniük a bajnoki címet. Neki és a csapatnak is szüksége van a javulásra.”

„Néhány komolyabb változást iktattak be, Arrivabenét Binottóra cserélték, úgyhogy a legfelsőbb szinten is változtattak. Sebastian új csapattársa, Leclerc is nagyon pozitív dinamikát hozhat, igaz, negatív hatása is lehet és visszaüthet! Nagyszerű élmény lesz nézni, hogyan alakul.”

„Muszáj, hogy magasabb szintre lépjenek, de egészen biztos, hogy képesek ezt megtenni. Alig várom, hogy végigkövethessem” – tekintett előre Rosberg. Lewis Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas az új tesztpilóta, Esteban Ocon miatt érezhet némi veszélyt, míg Sebastian Vettelre az új igazolás, Charles Leclerc lehet veszélyes. Fejben ez is jó eséllyel az ötszörös világbajnok brit malmára hajthatja a vizet. Kérdés, hogy például Bottas képes lesz-e sokkal jobban teljesíteni, mint amit tavaly láthattunk tőle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: