DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elismerte, az ideálisnál korábban viszik fel Pierre Gaslyt a nagycsapathoz, és időre lehet szüksége a franciának, hogy felvegye a tempót, főleg egy olyan csapattárs mellett, mint Max Verstappen.

Daniel Ricciardo 2018 nyarán gyakorlatilag derült égből villámcsapásként jelentette be, hogy 2019-re elhagyja a Red Bullt, hogy a Renault versenyzője legyen. Az ausztrál helyét az anyacsapatnál végül Pierre Gasly veszi át, akinek nem lesz egyszerű dolga, hiszen úgy kerül fel a Toro Rossótól, hogy eddig összesen öt versenyt és egyetlen teljes szezont teljesített az F1-ben.

A Red Bull néha rendkívül kegyetlen, még a saját juniorpogramból érkező versenyzőkkel is, Pierre Gasly előéletét tekintve viszont Christian Horner elismeri, időt kell adniuk a franciának, mire felnő a feladathoz. „Úgy gondolom, Pierre egy rendkívül gyors versenyző, most rajtunk múlik, hogy megadjunk neki mindent, hogy ezt ki tudja hozni magából, beleértve az időt is” - fogalmazott a csapatfőnök. „Viszont gyorsabban került hozzánk, mint az ideális lett volna, így pedig a most már nagy tapasztalattal rendelkező Max Verstappen igen kemény feladat lesz neki csapattársként.”

07218064_178



Horner szerint nem biztos, hogy Gaslyt idén már lehet Verstappenhez mérni, de szerinte a francia tudja, mit kell tennie. „Nem lesz egyszerű, nyilván nem, de tudja, mit várunk tőle. Ráadásul egyszerűbb is lesz a helyzetünk, mert eddig mindig nagy különbség volt a tapasztalatot és az elvárásokat tekintve a csapattársak között.”

Horner szerint egyébként a rutinosabb csapattárs, Max Verstappen 2019-ben már nem csak egy-egy versenyen, hanem folyamatosan képes lesz a legjobbját nyújtani. „Az ember fiatalon mindig tanul, minden fiatal versenyző elkövet hibákat. 2018-ban még a tapasztaltabbak sem mindig tudtak jól teljesíteni. Mostanra viszont (Max) nagyon jól használja azt a tapasztalatot, amit magára szedett az évek során.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: