DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg: Bottas sokkal jobb ennél

A 2016-os világbajnok kiáll utódja mellett. Nico Rosberg szerint Valtteri Bottas egy kis szerencsével igencsak odapörkölhet Lewis Hamiltonnak is, mert sokkal jobb, mint amit eddig láttunk tőle.

2019 ismételten egy új kezdetet jelent, ez több pilóta számára egyben egy új esély is. A Mercedes finn pilótájának bőven van mit javítania, mivel 2018-ban (különböző okok miatt) egyetlen versenyt sem sikerült megnyernie, miközben csapattársa, Lewis Hamilton tizenegy sikerrel büszkélkedhetett. A világbajnoki összetettben is lecsúszott a dobogóról, mindössze az ötödik helyen végzett.

Fenyegetésként ott van a sarkában a fiatal tesztpilóta, Esteban Ocon, aki kész arra, hogy bármikor átvegye a rutinos finn helyét, amennyiben 2019 sem a terveknek megfelelően alakul. Nico Rosberg viszont nem aggódik Bottas képességei miatt, sokkal többet tud az eddig látottaknál.

Bottast elhomályosította Hamilton, de Rosberg szerint a finn képes lenne visszavágni


„Valtteri sokkal jobb, mint amit az utóbbi években képes volt mutatni. Az új szezon kezdetével jó esélye van arra, hogy sokkal erősebb pozícióba kerüljön, akár valós fenyegetést is jelenthet Lewis (Hamilton) számára” – mondta el véleményét Rosberg a Sky Sports News adásában.

„Úgy gondolom, ez lehetséges, minden attól függ, hogyan kezdi a szezont. Tavaly hatalmas balszerencséje volt, de ha végre a szerencse mellé szegődne és jól indítaná az évadot, egészen más szituációba kerülne.”

„Azt remélhetjük, hogy a Mercedest többen is komolyan fenyegetik majd, például a Red Bull Max Verstappennel. Az utóbbi időben mindig a Mercedes volt a legjobb, de egy háromesélyes bajnoki harc igazán nagyszerű lenne. Remélem, ez idén meg is valósul majd. Erre most valós esély van, mivel olyan sokat változtak idén az autók az új szabályok miatt, hogy mindenkinek újra kellett terveznie mindent” – tette hozzá Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: