DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Minardi: Raikkönennek nem lesz könnyű Giovinazzival

Gian Carlo Minardi úgy véli, a már veteránnak számító Raikkönent meg fogja dolgoztatni az az Antonio Giovinazzi, akivel 2019-ben társul a Sauber istállónál. Szerinte ugyanis az olaszban hatalmas a bizonyítási vágy.

A 2019-es F1-es rajtrács egyik legizgalmasabb párosát fogja alkotni a Raikkönen-Giovinazzi páros. Előbbi ugyanis a Ferrari világbajnokaként 17. szezonját kezdi a svájci istállóval, míg utóbbi idén debütál (legalábbis ami a teljes szezont illeti) a Formula-1-ben. Sokan feltehetően arra számítanak, az újonc olasz nem fog túl nagy kihívást jelenteni a már veteránnak számító Raikkönen számára, Gian Carlo Minardi ellenben úgy véli, Giovinazzi nem lesz egy egyszerű ellenfél Raikkönen számára. A fiatal olaszban ugyanis, mint mondta, hatalmas lesz a bizonyítási vágy amiatt, hogy az olasz motorsportot fogja képviselni.

Az, hogy Antonio megérkezett az F1-be, nagyon fontos jelentéssel bír az egész olasz motorsport, a feltörekvő fiatal pilóták számára, de az Olasz Nagydíj jövője szempontjából is” – idézte az egykori F1-es pilótát és csapattulajdonost a minardi.it olasz lap. 



„Mindig úgy gondoltam, hogy Olaszországban nem a versenyzőkben, hanem az őket támogató erőforrásokban van hiány. Ezért most nagyon örülök, hogy Antoniónak, elsősorban a tehetségének köszönhetően, sikerült legyőznie ezeket a korlátokat és azt is remélem, hogy így a különböző cégek, befektetők is újra érdeklődni fognak a motorsport iránt” - mondta a 71 éves olasz.

Éppen ezért Raikkönennek nagyon oda kell majd figyelnie a garázs túloldalára is, mert biztos vagyok benne, hogy Giovinazzi nem lesz könnyű ellenfél számára” – vélekedett Minardi a feltörekvő olasz pilótáról, aki Charles Leclerc-hez hasonlóan a Ferrari Akadémia tagjaként versenyzett az alsóbb kategóriákban, a Saubernél bemutatkozott már az F1-ben is, később pedig a maranellói istálló teszt- és tartalékpilótája lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: